*Nettavisen* Sport.

Fourcade slo brutalt tilbake

KANONRENN: Martin Fourcade leverte en kanonløp på 10-kilometeren i Östersund. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Ingen nordmenn klarte å hamle opp med franskmannen.

06.12.14 12:38

Under fine forhold i Östersund, slo fjorårets vinner av verdenscupen, Martin Fourcade, knallhardt tilbake etter en oppsiktsvekkende svak 81.-plass på 20-kilometeren onsdag.

Franskmannen skjøt fullt på lørdagens 10-kilometer i Östersund og holdt et tempo ingen andre var i nærheten av å matche.

I mål var han nesten 30 sekunder foran nærmeste konkurrent.

Ondrej Moravec fra Tsjekkia tok andreplassen, mens slovaken Jakov Fak ble nummer tre. Emil Hegle Svendsen ble beste norske på en sjuendeplass og beholder dermed den gule ledertrøya.

- Jeg bestemte meg for å gå ut raskt. Jeg hadde tro på at jeg kunne fullføre godt, og jeg hadde et dårlig renn sist. Jeg ville vise meg fra en bedre side og er glad for at jeg klarte det, sier Fourcade til NRK.

Hegle Svendsen, som imponerte stort på onsdagens 20-kilometer, viste nok en gang at skyteformen er bedre enn på lang tid. På det siste av hans ti skudd i 10-kilometeren endte det imidlertid med bom og strafferunde etter den stående skytingen.

Ole Einar Bjørndalen gikk et meget sterkt langrenn, men endte opp på en åttendeplass, ettersom det ble to strafferunder.

- Ganske bra løp. Følte jeg hadde go kontroll på stående i dag. Resultatmessig er det ikke så bra, men jeg er på vei. Jeg føler meg i bra form, sier Bjørndalen til NRK.

Tarjei Bø hadde ingen stor dag på jobb. 26-åringen gikk to strafferunder og endte på en 15.-plass.

Johannes Thingnes Bø mislyktes på standplass, skjøt fire bom og endte på 36.-plass.

- Jeg ble tatt på sengen av gode forhold. Det høres litt dumt ut, men. I dag gjorde jeg en stor juniorfeil på begge skytingene. Jeg skjøt selv om jeg skjønte det ble bom. Jeg vil for mye, tror jeg, sier Thingnes Bø til NRK.

Klokken 13.45 lørdag skal kvinnene i aksjon i 7,5 kilometer.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.