RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frisk Asker og Storhamar med viktige seirer

SEIER: Frisk Asker tok en viktig seier søndag.
SEIER: Frisk Asker tok en viktig seier søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Også Stavanger Oilers slo tilbake.

Frisk Asker og Storhamar er i storform og skaper stor spenning i kampen om sølvet. Søndag var det Vålerenga og Lørenskog som fikk unngjelde.

Dermed har ikke Frisk tapt siden november, og laget kjemper for tiden mot Storhamar og Lørenskog om sølvet. I løpet av den tiden har de vunnet åtte strake kamper.

Lagene har også en viss kontakt med serieleder Stavanger, men mye skal til for at den regjerende norgesmesteren snubler på oppløpet. Storhamar er nummer to med 63 poeng, mens Frisk er ett bak. Lørenskog er poenget bak askerbøringene. Stavanger leder med 71 poeng etter 30 kamper.

Fullsatt i Askerhallen
I søndagens kamp var det fullsatt. Hele 2400 fant veien til Askerhallen for å se Frisk møte Vålerenga, og de aller fleste reiste fornøyd hjem etter 3-2-seier etter straffer.

Gjestene tok riktignok ledelsen gjennom Simon Gamache, men Èric Castonguay og Espen Fanøy Salo scoret hvert sitt mål i henholdsvis annen og tredje periode.

Like etter Frisks ledermål slo Vålerenga tilbake. Matthias Trygg sikret 2-2, og etter en målløs forlengning var det klart for straffeslag. Der avgjorde Denny Carney for hjemmelaget.

Klar Storhamar-seier
For Lørenskog ble søndag en svart dag. Storhamar ydmyket hjemmelaget og vant til slutt 4-0.

Luke Moffatt ga gjestene ledelsen i første periode. I annen periode avgjorde Storhamar med tre scoringer på under ti minutter. Målene ble scoret av Jacob Berglund, Eirik Skadsdammen og Moffatt.

- Det føles så deilig å vinne i dag. Jeg synes ikke vi spilte så bra i starten, men vi spilte oss godt inn i kampen, og etter hvert så føler jeg at vi har full kontroll på alt som skjer, sa Berglund ifølge Hamar Arbeiderblad etter kampen.

Oilers slo tilbake
I forrige serierunde ble serieleder Stavanger Oilers rundspilt av Frisk, men søndag slo laget som ventet tilbake mot Manglerud Star. Nesten 4000 tilskuere fikk se storlaget vinne hele 7-1.

Lillehammer er, sammen med Vålerenga, sesongens skuffelse i eliteserien, men søndag fikk laget en opptur da Stjernen ble slått 6-2 i Kristins Hall.

I søndagens siste kamp fikk Sparta det som ventet enkelt mot Kongsvinger. Sarpingene vant kampen 6-1. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere