*Nettavisen* Sport.

Frustrert Thoresen: - Dere ser bare det dere selv vil se

FEIL FOKUS: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen er lei alt fokuset rundt de økonomiske musklene til klubben. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Petter Thoresen er lei fokuset på Stavanger Oilers' økonomiske muskler. Ekspert er enig med Stavanger-treneren.

11.09.15 17:10

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Med et sponsorbudsjett på 50 millioner kroner for kommende sesong, er Stavanger Oilers suverene på inntektstoppen i norsk hockey.

Selv om pengene ruller inn som aldri før på kontoen hos «siddisene», har de hatt en rolig sommer på overgangsmarkedet.

- Vi har mistet syv spillere og hentet tre stykker, sier Stavanger-trener Petter Thoresen til Nettavisen.

- Ikke fått det med dere
Under presentasjonen av årets Get-ligalag, uttalte den munnrappe Oilers-treneren, med glimt i øyet, at Storhamar hadde handlet som «fulle bønder» i sommer.

Når han får spørsmål om hvordan de selv har oppført seg på overgangsmarkedet i sommer, er det tydelig at han er lei av all praten rundt pengene til Oilers.

- Vi er ikke Norges mestkjøpende lag, det har vi ikke vært på mange år. Men dere (journalistene) har bare ikke fått det med dere. Dere ser tydeligvis bare det dere selv vil se, norske journalister, sier Thoresen litt oppgitt.

- Får Stavanger for mye negativt fokus, mener du?

- Nei, men jeg ser det er veldig stor forskjell fra før. I begynnelsen var det så koselig at vi kom til finalene, det var noe nytt, men nå er det misunnelse og kommentarer om at «vi kjøper hele tiden», og alle snakker om hvor mye penger vi har.

- Det hjelper ikke om vi omsetter for 100 millioner hvis laget vårt ikke koster mer enn Lørenskog og Storhamar sitt, fortsetter Thoresen.

- Fine hverdager
Han forteller imidlertid at han forstår at Oilers har fått det fokuset rettet mot seg, men han er tydelig på at han mener klubben fortjener annen type oppmerksomhet.

- Det var koselig at Vestlandet ble litt gode i hockey, men ikke over tid. Folk her (Østlandet), tror jeg ikke synes det er så koselig lengre, forklarer Thoresen.

At Stavanger Oilers har mer penger enn andre lag i Norge, gjør at klubbens spillere kan være heltidsutøvere og kun fokusere på hockeyen.

- Vi trener mer og gutta har finere hverdager enn i mange andre klubber. Vi har det bra økonomisk vi, men vi kunne ha kjøpt og brukt to millioner til på laget, men det er ikke det vi har planer om å gjøre i år, forklarer Thoresen.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

ENIG: Ole Eskild Dahlstrøm forstår Thoresens frustrasjon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Enig med Thoresen
Hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm forstår godt at Thoresen er lei alt fokuset rundt de økonomiske midlene Stavanger-klubben har.

- Ja, og det er jeg helt enig med ham i, slår Dahlstrøm fast.

Han mener klubben de siste sesongene har endret fokus fra å kjøpe inn spillere, til å bli flinkere til å få opp egne spillere.

- Nå kan vi faktisk si at de driver med spillerutvikling. Stavanger er også avhengig av det i forhold til geografisk beliggenhet, at Stavanger blir en hockey-by.

- Oilers har 50 millioner kroner i sponsorbudsjett i år?

- Ja, det er bare å applaudere. Hadde Oilers hatt lyst til å vise muskler og «blåse feltet», så kunne dem ha gjort det. Men de har lagt penger i yngres avdeling, over flere år, med Juha Kaunismäki (tidligere landslagsspiller) som spillerutvikler, forklarer Dahlstrøm.

Denne sesongen har Oilers mange yngre spillere, som har gått gradene i egen organisasjon. Det mener Dahlstrøm er et spennende signal fra klubben som har vært suverene de siste sesongene.

- Det synes jeg de skal ha kreditt for, at de går inn i en sesong med en del usikkerhetsmomenter i forhold til en del yngre spillere som ikke har levert en hel sesong på topp. Det synes jeg er gode signaler fra Oilers, forteller TV 2-eksperten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.