*Nettavisen* Sport.

Full bom for Løseth

HEKTET: Nina Løseth hektet tidlig i førsteomgangen tirsdag. Her er hun fra slalåmrennet i Åre. Foto: Pontus Lundahl (NTB scanpix)

Det ble ingen god dag i bakken for den norske alpinjenta.

29.12.15 14:28

Nina Løseth kjørte ut allerede i annen port i verdenscuprennet i slalåm tirsdag. Svenske Frida Hansdotter vant rennet.

Ålesund-jenta hektet i annen port og måtte skuffet innse at slalåmrennet i Lienz var over nesten før det hadde begynt.

– Det ble veldig, veldig kort. Det er ny rekord. Jeg var «overkeen» og hadde lyst til å kjøre veldig fort. Da kom jeg et hundredel for tidlig inn i svingen. Det er sånt som skjer i slalåm, sier Løseth til NTB etter fadesen.

– Hva tenkte du rett etter hekten?

– Er det mulig? Jeg ville bare spole tilbake og gjøre det på nytt, sier Løseth.

Blir sterkere
Den norske alpinisten imponerte med tredjeplass i forrige slalåmrenn og tok like etterpå annenplass i storslalåm. Mandag havnet hun derimot på 12.-plass i storslalåm.

Starten etter juleferien har på ingen måte vært ideell, men selv føler hun fortsatt at formen er på plass. Tirsdagens utkjøring ser Løseth på som en oppvekker.

– Det positive er at jeg kjører godt på ski og er i form. Jeg får bare lære av dette og det får meg opp på tærne igjen, sier Løseth.

Hansdotter leder
I 26-åringens fravær, var det Hansdotter som kjørte best i første del av slalåmrennet. 30-åringen ledet foran sveitsiske Wendy Holdener med elleve hundredelssekunder. Michaela Kirchgasser fra Østerrike lå på tredjeplass, 39 hundredeler bak.

I annen omgang tapte Hansdotter mye tid til Holdener i starten av løypa, men fikk opp farten og kom i mål sju hundredeler foran den sveitsiske jenta. Det var svenskens tredje verdenscupseier i verdenscupen. Slovakiske Petra Vlhova ble nummer tre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.