Gå til sidens hovedinnhold

Full forvirring rundt Therese Johaug

Åpner for at skistjernen kan være med på samling.

Fredag kveld opplyste NRK i sin kveldsnyttsending at skiløperen Therese Johaug ønsker å reise på høydeopphold med resten av landslaget.

Sportssjef i Norges Skiforbund, Vidar Løfshus, bekreftet i sendingen at det er aktuelt at Johaug, som har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol, kan være en del av gjengen som reiser til Val Senales.

- Ja, det er aktuelt at hun blir med til Val Senales, men det er en avgjørelse Therese helt og holdent må ta selv, sier Løfshus.

Overfor Nettavisen opplyser Johaugs manager, Jørn Ernst, at det fortsatt ikke er tatt noen beslutning om hvorvidt Johaug blir med på turen.

- Det er ikke endelig bestemt ennå, sier han til Nettavisen.

- Stemmer det at Johaug selv vil dra på samling?

- Vi avventer med å kommentere det, inntil det er tatt en endelig beslutning på om hun skal være med, eller ikke, sier Ernst.

SVENSKENE: - Norge må stoppe Johaug

- Blir ikke med

Det var torsdag at nyheten om Johaugs positive dopingprøve ble kjent. Hun skal angivelig ha fått i seg det forbudte stoffet gjennom bruk av kremen Trofodermin, som hun brukte for solbrente lepper.

Kremen ble kjøpt på et apotek i Italia og tidligere landslagslege Fredrik S. Bendiksen har tatt på seg ansvaret for at Johaug fikk denne kremen.

I etterkant av at dopingsaken ble kjent, var sportssjef Løfshus klar på at Johaug ikke skulle reise med landslaget til høydeoppholdet.

LES OGSÅ: - Kvittering støtter legens forklaring

- Hun blir ikke med til Val Senales. Men alt rundt dette må dere nesten ta med advokaten til Therese. Det er snakk om at hun kan ta ut suspensjon selv, eller at hun blir suspendert av Antidoping Norge, men per nå er hun ikke utestengt av noen fra norsk idrett, sa Løfshus til Nettavisen.

- Naturlig

Johaug har ikke valgt å suspendere seg selv i vente på dommen og står dermed fritt til å dra på høydesamling med landslaget, hvis hun ønsker dette selv.

- Det er ingen instanser som har fradømt henne retten til å trene med landslaget, påpekte Løfshus overfor Nettavisen torsdag.

Landslagstrener Roar Hjelmeset sa følgende om Johaugs deltakelse på samlingen i Val Senales til Nettavisen torsdag:

- Det er vel naturlig at hun ikke er der, men om alt er hundre prosent avtalt, er en annen sak. Men ja, hun har lov til å trene med landslaget.

- Det er såpass tidlig enda, til å si noe som helst, egentlig. Therese har trent som normalt fram til nå, så får vi se videre hva som blir gjort.

LES OGSÅ: Johaug-sponsor med klar beskjed

Forvirring

Antidoping Norge sier til NRK at de ikke har sett det som nødvendig å suspendere Johaug, siden det ikke er fare for at hun skal være med på samling eller konkurranse de neste ukene, men nå har ledelsen for landslaget altså likevel åpnet for at 28-åringen skal få være med.

Anders Solheim i Antidoping Norge sier til NRK at han ikke er kjent med dette, men at det uansett er lite organisasjonen kan gjøre med det nå.

- Så lenge hun ikke er suspendert, kan hun i prinsippet gjøre som hun vil, sier Solheim til kanalen.

Samlingen i Val Senales starter allerede i neste uke.

Kommentarer til denne saken