RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I FORM: Kenneth Gangnes skal snart i aksjon under den tysk-østerrikske hoppuka.
I FORM: Kenneth Gangnes skal snart i aksjon under den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Gangnes føler med Ruud

Sist oppdatert:
Roger Ruud mistet alt i husbrannen lille julaften. Nå får den tidligere storhopperen hilsen fra hoppukedeltaker Kenneth Gangnes.

De representerer hver sin Østre-Toten-klubb. Ruud hoppet for Lensbygda Sportsklubb, mens Gangnes representerer Kolbukameratene.

- Det er veldig trist, spesielt for Roger som mister huset sitt og alt. Det viktigste er at det gikk bra med ham. Materielle ting kan du alltids få tak igjen, sier Gangnes.

Ruud mistet flere verdifulle minner fra karrieren som skihopper.

- Det er trist med alle hoppminnene, men de viktigste minnene bærer han på selv, prøver Gangnes å si støttende.

Ruud vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i 1982. Han får derfor årlig invitasjon til hoppuka.

Kan tape alt i åpningsrennet

Gangnes er den beste av mange gode nordmenn i verdenscupen så langt i sesongen med tredjeplass sammenlagt. Nå handler alt om ikke å spolere hoppuka allerede under åpningen i Oberstdorf, hvor det er kvalifisering mandag.

- Det er viktig å henge med. Du vinner ikke hoppuka her, men du kan tape den, sier Gangnes. Han frykter å lide en litt klassisk norsk skjebne, nemlig å få sammenlagtmuligheten ødelagt allerede i det første rennet.

Østerrike har vunnet den prestisjefylte konkurransen sju år på rad.

- Er det du som bryter den rekken?

- Jeg vet ikke om det er akkurat jeg som gjør det, men det er mange på dette laget som kan klare det. Du har også en slovener (Peter Prevc) som er vanvittig sterk om dagen. (Severin) Freund er neppe borte når alt skal summeres opp. Det står nok mellom dem to til slutt og kanskje en outsider.

- En norsk outsider?

- Det hadde vært veldig moro. Vi har laget til å klare det.

Gangnes har slitt med alvorlige kneskader, men har kjempet seg tilbake to ganger. Han frykter ikke at kneet skal svikte om han får muligheten til å kjempe om sammenlagtseieren.

- Nå er det bånn gass. Skulle det ryke, da ryker det. Jeg kan ikke gå rundt og tenke på det. Da vil jeg hoppe med håndbrekket på. Jeg har hatt en periode med det på, men da kommer du ingen steder, forklarer Gangnes.

Nær å gi opp

- Hvordan orker du å komme tilbake gang på gang?

- Jeg har en god dose tålmodighet. Jeg var nær å legge skia på hylla, kanskje nærmere enn folk tror. Men dette er noe jeg veldig sterkt vil være en del av. Jeg følte jeg hadde mer å gi, selv om jeg nesten ikke kunne hoppe på ski på to og et halvt år. Jeg var ikke ferdig, påpeker Kolbukameratene-hopperen.

Han gleder seg over å være smertefri i knærne. Totningen tok sin første seier i verdenscupen da han vant det andre rennet i Lillehammer i desember. Han drømmer om medaljer internasjonalt.

- Det å henge med i verdenscupen er en bekreftelse på at jeg tok et riktig valg og ikke la opp. Du ønsker deg helt klart mesterskapsmedaljer, noe jeg ikke har. Det er noe jeg på sikt ønsker meg, så får vi se når tiden er rett for det, sier Gangnes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere