*Nettavisen* Sport.

Gangnes tilbake på pallen

3. PLASS: Kenneth Gangnes ble søndag nummer tre i Engelberg. Foto: Urs Flueeler (Ap)

Men Peter Prevc vant suverent igjen.

20.12.15 17:13

Kenneth Gangnes (26) var søndag tilbake på pallen i verdenscupen da han ble nummer tre i Engelberg - kun slått av suverene Peter Prevc fra Slovenia og Michael Hayboeck fra Østerrike.

- Det føles veldig godt. Det er siste rennet før Hoppuka, så det er godt å få en bekreftelse på at ting er på plass, sier Gangnes til Nettavisen etter rennet.

Nordmannen landet på 135 meter i førsteomgang, men slo av noe i den andre omgangen da han strakk seg til 132 meter. Det holdt til 279,8 poeng og tredjeplass.

- Kenneth viser styrke. Selv på et middels hopp er han der oppe, sa NRKs ekspertkommentator Anders Jacobsen etter at Gangnes landet på 132 meter.

Gangnes virker å være ganske enig med ekspertens vurdering.

- Det første hoppet er egentlig et veldig bra skihopp. Det siste hoppet er også ganske bra, men jeg flyr av kanten litt, så det blir ikke helt maks energi i det, men det viser at basisen i bunn er sterk, forklarer Gangnes.

- Leker med konkurrentene

Lørdag vant Peter Prevc suverent i Engelberg og søndag var han ikke noe dårligere. Prevc ledet klart etter den første omgangen etter et hopp på 138,5 meter, og i sitt andre hopp ble det bakkerekord for verdenscuplederen da han landet på imponerende 142 meter. Det holdt til en poengsum på 304,2 poeng.

- Han leker med konkurrentene, sa Jacobsen om søndagens vinner.

Gangnes legger ikke skjul på at Prevc er krevende å slå om dagen.

- Ja, han er vrang å ha med å gjøre. Han virker usannsynlig sterk, sier Gangnes.

2. plassen gikk søndag til østerrikske Hayboeck som med et godt andrehopp på 135,5 meter fikk poengsummen 284,8.

Forfang på 4. plass

Det var imidlertid ikke bare Gangnes som hadde en god dag i bakken blant de norske hopperne. Også Johann Andre Forfang leverte gode skihopp i Engelberg, men måtte likevel nøye seg med den sure fjerdeplassen etter et noe skuffende hopp i andreomgangen på 131 meter.

De norske hopperne har dominert øvre halvdel av resultatlistene i verdenscupen denne sesongen, men søndag måtte man lete litt lenger ned på listen for å finne de øvrige nordmennene:

17. Daniel Andre Tande - 250,3 poeng
24. Tom Hilde - 242,9 poeng
29. Andreas Stjernen - 240,8 poeng.
33. Joachim Hayer - 114,5 poeng

Anders Fannemel var en av forhåndsfavorittene før søndagens renn, men ble diskvalifisert før sitt første hopp på grunn av feil med hoppdressen.

Nå reiser de norske hopperne hjem til Norge, før Hoppuka starter i Oberstdorf med kvalifisering allerede 28. desember.

Norge før stille med 7 hoppere i turneringen, og laget blir klart tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag