«Gikk på snørra» og måtte på sykehus

STUPTE: Alpinist Aleksander Aamodt Kilde.

STUPTE: Alpinist Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Frank Gunn (PA / NTB scanpix)

Er ute i to-tre uker.

Aleksander Aamodt Kilde lå i rute til å sikre seg en plass godt innenfor de 30 beste i utforrennet i Val Gardena fredag, men snaue 15 sekunder før mål gikk det galt.

Han hadde kjørt i temmelig nøyaktig 1.44 minutt og nærmet seg målhenget da uhellet var ute. Et hopp endte i et dårlig nedslag, den ene skien ble slått av, og så var årets verdenscuputfor i Val Gardena historie for 22-åringen.

- Hva skjedde?

- Jeg kom ned i kompresjonen og var litt bakpå, slik at jeg ikke klarte å stå imot trykket, og da bare spinner jeg rundt og går på «snørra».

- Hva synes du om kjøringen din før uhellet?

- Det gikk sakte på toppen, men det var også noen partier der kjøringen var grei. Likevel gjorde jeg en del småfeil jeg ikke kan være fornøyd med, sa Kilde.

Han virket oppegående og bra da NTB snakket med ham like etter at han var kommet med i målområdet, men ble tatt til sykehus etter å ha følte seg litt dårlig. Om det blir kjøring på ham eller ikke lørdag blir først avklart fredag kveld.

Røntgen

- Det siste er at Aleksander befinner seg på en klinikk der det blir tatt røntgenbilder av leggene hans. Han skal også gjennom en MR-undersøkelse for å sjekke om det er noe galt, sa landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB sent fredag ettermiddag. Han lovet å komme med mer informasjon når resultatet av undersøkelsene var kjent, senere fredag.

- Slikt som dette skjer. Uhell skjer for oss som driver med sport. Nå håper jeg bare at det går bra med leggene mine, slik at jeg kan få kjørt super G-rennet her lørdag. Jeg synes det føles greit nå, men får avvente litt utover kvelden før jeg sier noe mer. Foreløpig satser jeg i alle fall på å kjøre her lørdag, sa Kilde.

Like etterpå ble han kjørt til sykehus.

Ikke brudd

- Det er konstatert at Kilde klarte seg fra fallet uten å pådra seg noen bruddskader, sa landslagssjef Håvard Tjørhom i en tekstmelding til NTB på kvelden fredag. Han fortalte at undersøkelsen på klinikken i Dolomittene var unnagjort mens han selv var på lagledermøte.

- Det er snakk om en slagskade i muskulaturen i leggen på venstre side. Det er også en overtrekk i et ligament mellom de to knoklene i leggen. Trolig kommer dette til å medføre at Kilde er ute i to til tre uker, sa Tjørhom.

Det betyr at det ikke kommer til å bli mer kjøring på unggutten i Val Gardena, der det er super G-renn lørdag. Han mister også storslalåmrennet i Alta Badia søndag. Kilde kommer heller ikke til å kjøre i romjula, men det er håp om å få ham klar igjen til verdenscupen i Adelboden på nyåret. Der er det storslalåm som står på programmet og som er aktuelt for Aleksander Aamodt Kilde. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag