RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SATSER VIDERE: Anders Gløersen må satse videre utenfor landslaget kommende sesong.
SATSER VIDERE: Anders Gløersen må satse videre utenfor landslaget kommende sesong. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Gløersen vraket før OL-sesongen

Sist oppdatert:
Anders Gløersens navn var ikke på listen da landslagene i langrenn ble offentliggjort onsdag, men han har ikke gitt opp håpet om en OL-plass.

ØKERN / GRENSEN (Nettavisen): Det er en offensiv Anders Gløersen som har store planer om å vise at landslagsledelsen har gjort feil når de valgte å vrake han fra landslaget denne sesongen.

- Mine målsetninger for neste sesong endrer seg ikke. Jeg satser mot OL i PyeongChang og sikter særlig inn på 15 km i fri teknikk, skriver Gløersen på sin Instagram-konto etter at uttaket ble offentliggjort på en pressekonferanse på Økern onsdag.

Under VM i Lahti i vinter fikk Gløersen gå én distanse: femmila. Det endte med 11. plass. I verdenscupen sammenlagt endte Gløersen på en 45. plass sist sesong.

- Ekte mannfolk

Ola Vigen Hattestad er også vraket fra landslaget denne sesongen og landslagssjef Vidar Løshus vet at begge de to løperne var skuffet.

- Det er først og fremst Anders og Ola denne gangen her som ble skuffet og de har jo vanvittige merittlister begge to, og de har jo egentlig vært på laget, men én plass blir jo strøket, den må vi ha i rangering, sier Løfshus til Nettavisen.

- Hvordan har de tatt det?

- De er selvsagt skuffet. Jeg har faktisk ikke pratet med dem selv de siste dagene, men som Arild (Monsen) og Tor Arne (Hetland) sier, så tar de det som ekte mannfolk. Det er tungt å starte i gang igjen, når du plutselig er oppsagt på jobben, forteller Løfshus.

Løfshus tror likevel både Gløersen og Hattestad kjemper videre for en OL-plass, uten støtte fra landslaget i ryggen.

- Det vet jeg at er ambisjonene til begge to. Ola har gull fra Sotsji og bronse fra Vm i falun og Anders to medaljer fra Falun, så når de finner tilbake til sitt beste er de så klart aktuelle for en plass i OL-troppen.

Les mer: Klæbo ble plassert på sprintlaget: - Vi har endelig blitt enige

Les mer: Johaug kan tre inn på landslaget tidligst i september

Gløersen sier han allerede fått den harde beskjeden for et par uker siden.

- For et par uker siden fikk jeg beskjed om at det ikke var plass til meg på landslaget foran neste sesong. Dette var selvfølgelig en tøff melding å få. Min første reaksjon var skuffelse, men samtidig er det godt å se flere unge utøvere på vei fram, skriver han.

OL-drømmen

Landslagssjef Vidar Løfshus kom også med en klar melding til alle landslagsutøverne på onsdagens pressekonferanse.

- Det er en del av de som kommer hit i dag (uttatte løpere, red.merk) som ikke vil få oppfylt som olympiske drøm, dessverre, påpeker Løfshus.

Det store høydepunktet denne sesongen for alle langrennsløpere er utvilsomt OL i Pyeongchang i Sør-Korea i februar 2018.

Det er dog ikke sikkert at alle de som er tatt ut onsdag vil få stille til start i Pyeongchang, ifølge Løfshus. Han viser til antall plasser Norge får til de ulike øvelsene i OL, men også til at det er utrolig sterk konkurranse om plassene i norsk langrenn, spesielt på herresiden. For eksempel var ikke fjorårets komet Johannes Høsflot Klæbo tatt ut på landslag sist sesong.

- Det er så mange gode resultater og det har vært et vanskelig uttak. Det har vært mye bruduljer om våre uttak tidligere, og det er definitvt utøvere som ikke er tatt ut nå, som absolutt er kvalifisert til å være på et landslag, sier Løfshus.

VANSKELIG: Landslagssjef Vidar Løfshus har hatt en vanskelig jobb med å ta ut herrelandslagene i langrenn.

Gløersens plan

Gløersen er i Rustad IL og det er med klubben han har vokst opp i at han nå skal legge planen for hvordan han likevel skal karre til seg en startplass i OL i Pyeongchang i februar 2018.

- For tiden jobber jeg med å få til et treningsopplegg sammen med nære støttespillere i Rustad IL. Jeg ser frem til å starte med blanke ark og er klar for å jobbe knallhardt på veien mot OL, skriver Gløersen.

Han erkjenner at resultatene fra sesongen som har vært ikke har vært som han ønsket.

- Forrige sesong var ikke min beste, men jeg fikk til noen gode skirenn. Først og fremst er det treningen i fjor sommer jeg er misfornøyd med. Kroppen fungerte ikke som normalt og det tok tid før jeg kom skikkelig i gang. Jeg har derfor god tro på at jeg skal komme sterkere tilbake neste år, skriver han.

For et par uker siden fikk jeg beskjed om at det ikke var plass til meg på landslaget foran neste sesong. Dette var selvfølgelig en tøff melding å få. Min første reaksjon var skuffelse, men samtidig er det godt å se flere unge utøvere på vei fram. Mine målsetninger for neste sesong endrer seg ikke. Jeg satser mot OL i PyeongChang og sikter særlig inn på 15 km i fri teknikk. For tiden jobber jeg med å få til et treningsopplegg sammen med nære støttespillere i Rustad IL. Jeg ser frem til å starte med blanke ark og er klar for å jobbe knallhardt på veien mot OL. Forrige sesong var ikke min beste, men jeg fikk til noen gode skirenn. Først og fremst er det treningen i fjor sommer jeg er misfornøyd med. Kroppen fungerte ikke som normalt og det tok tid før jeg kom skikkelig i gang. Jeg har derfor god tro på at jeg skal komme sterkere tilbake neste år. Takk til alle trenere, lagkamerater og støtteapparat som har hjulpet meg, og takk til de som bidrar på veien videre!

Et innlegg delt av Anders Gløersen (@andersgloersen) onsdag 26. April. 2017 PDT

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere