Gå til sidens hovedinnhold

Gløersen reiser hjem fra Tour de Ski

Ligger nesten seks minutter bak Martin Johnsrud Sundby.

OBERSTDORF (Nettavisen): Dagen etter at det ble klart at Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser hjem fra Tour de Ski, har nok en nordmann valgt å avslutte touren tidligere enn planlagt.

Anders Gløersen ligger 5 minutter og 58 sekunder bak leder Martin Johnsrud Sundby i sammendraget, og har nå valgt å pakke kofferten for å reise hjem til Norge etter noen harde renn i Lenzerheide.

- Vi har sammen besluttet at Anders står av touren fordi kroppen ikke har spilt helt på lag de siste dagene. Han velger å dra hjem og ta det med ro, og vil nå fokusere på WC-renn etter touren, sier sprinttrener Arild Monsen i en pressemelding mandag kveld.

3. plass i Davos

Gløersen viste fin form da han ble nummer tre på 30-kilometeren i Davos like før jul, men i Tour de Ski har han altså ikke fått det til å stemme.

Nå blir Gløersen trolig ikke å se i verdenscupen igjen før 15-kilometeren i tsjekkiske Nove Mesto 23. januar eller sprinten i Planica uken før.

Sprint i Oberstdorf

Søndag kveld ankom den norske langrennstroppen Oberstdorf, hvor det skal arrangeres sprint tirsdag og 15-kilometer onsdag.

Mandag gjennomførte utøverne en lett treningsøkt på langrennsstadion i Oberstdorf i dårlig vær. Store deler av dagen har det skiftet mellom regn og snø sør i Tyskland, men utøverne så ut til å gjennomføre den jobben de skulle.

Sprinten starten med prologene klokken 12, før finalene settes i gang klokken 14.30.

Sundby leder touren klart for herrene - 1 minutt og 30 sekunder foran Petter Northug, mens Ingvild Flugstad Østberg noe overraskende leder for kvinnene. Østberg er 14,3 sekunder foran Therese Johaug i sammendraget.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe