RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode hoppnyheter for Vikersund

Vikersund får arrangere skiflygingsrenn i både 2015 og 2016. Det ble bestemt under FIS-kongressen i Barcelona tirsdag. Dette bildet vant for øvrig en fotopris, forståelig nok.
Vikersund får arrangere skiflygingsrenn i både 2015 og 2016. Det ble bestemt under FIS-kongressen i Barcelona tirsdag. Dette bildet vant for øvrig en fotopris, forståelig nok. Foto: Daniel Sannum Lauten (Afp)
Vikersund får arrangere skiflygingsrenn i både 2015 og 2016. Det ble bestemt under FIS-kongressen i Barcelona tirsdag.

– Vi er kjempeglade for at vi ligger inne for de to neste årene, og vi har signalisert at vi ønsker hvert renn i fremtiden. For merkevaren Vikersund vil dette være det beste for oss, sier Stig Hamstad, leder av organisasjonskomiteen i Vikersund.

Datoene for neste års skiflygingsrenn i Vikersund er satt til 13.-15. februar.

Under FIS-kongressen ble det også vedtatt å teste ut et nytt system for å avvikle skiflygingsrenn under sommerens Grand Prix-konkurranser.

Konseptet går ut på at alle tre omganger teller, alle hoppere må stille i kvalifiseringen og poengsummen skal telle. Det er ikke unntak for topp ti, men de vil være forhåndskvalifisert til rennet. Basert på kvalifiseringsresultatene deles de 48 hopperne (40 om vinteren) inn i fire grupper. De seks beste i hver gruppe i 1. omgang går videre til finaleomgangen.

Om konseptet blir innført i verdenscupen eller ikke, blir avgjort til høsten.

FIS har også planer om å etablere en egen verdenscup i skiflyging. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere