RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode nyheter for Rangers og Zucca

BEDRE VILKÅR? New York Rangers får muligens ekstra penger til å tilby Mats Zuccarello kontrakt.
BEDRE VILKÅR? New York Rangers får muligens ekstra penger til å tilby Mats Zuccarello kontrakt. Foto: Imago/icon Smi
New York-laget kan få ekstra penger til å tilby nordmannen kontrakt.

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers og Mats Zuccarello kan ha fått en viktig assist fra NHL når partene skal begynne å forhandle om ny kontrakt etter nyttår.

På mandag sa NHL-sjef Gary Bettman at lønnstaket i NHL kan gå opp hele fire millioner dollar (cirka 28 millioner kroner) neste sesong.

- Vår beste gjetting, og det varierer litt på om den kanadiske dollaren holder seg på 88 amerikanske cent resten av sesongen, er at lønnstaket for neste sesong vil bli omtrent 73 millioner dollar, sa Bettman på en pressekonferanse.

Kunngjøringen er grunn til begeistring for klubber som Rangers etter at det forrige måned verserte rykter om at lønnstaket ville holde seg på 69 millioner dollar.

Det ville gjort ting svært vanskelig for New York-laget som også skal forhandle med Derek Stepan, Carl Hagelin, Martin St. Louis og Marc Staal i tillegg til Zuccarello.

Forhandlinger
At Zuccarello vil få høyere lønn neste år er det få som tviler på. Spørsmålet er bare om Rangers og Oslogutten klarer å komme til enighet, eller om Norges eneste NHL-spiller blir å finne i en annen klubb som har mer rom under lønnstaket og kan tilby høyere lønn.

For første gang i karrieren er Zuccarello «unrestricted free agent» og står fritt til å forhandle med alle klubber i NHL etter sesongen uten at Rangers får kompensasjon i form av valg i NHL-draften. New York-laget har en fordel fordi de kan signere nordmannen allerede etter 1. januar.

Men selv sier Zuccarello at han ikke ønsker å fokusere på forhandlingene før senere i sesongen.

- Det tenker jeg ikke så mye på i det hele tatt. Først må jeg få i gang spillet mitt, og så får vi ta det når den tid kommer, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Er det fortsatt Rangers som er førstevalget ditt?

- Nå er jeg Rangers-spiller nå, så det er viktigst for meg.

Bortekompleks
Før nyttår skal Rangers spille ni kamper, hvorav seks er på bortebane. Hvis blåtrøyene skal henge med i kampen om sluttspillet må de gjøre noe med den dårlige formen de har vist på bortbane i år.

Rangers har kun vunnet tre av ni bortekamper denne sesongen.

I fjor var blåtrøyene et av ligaens sterkeste bortelag med 25 seiere, 14 tap og 2 tap etter spilleforlengelse.

Rangers får muligheten til å bedre statistikken allerede lørdag når de reiser til Canada for å møte Vancouver Canucks.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere