Trønderen slo tilbake med 2.-plass.

Kun hjemmefavoritten Ivo Niskanen var bedre.

- Dette er så godt at dere ikke skjønner det. Jeg har vært litt langt nede, men så viser det seg at jeg ikke er så verst til å gå på ski likevel, sa fjorårskometen etter den litt overraskende 2.-plassen på sesongens første 15-kilometer, som også var det første distanserennet i verdenscupen denne sesongen.

Iversen er normalt en sprudlende kar, men etter sprinten i Ruka var han daff. Han var sikker på at 15-kilometeren var det siste løpet han fikk gå i verdenscupen på en stund.

Halvveis

Det finnes en grunn til at han har tvilt på seg selv.

- Det har gått sånn halvveis lenge. Jeg måtte ned fra høydetreningen tidligere enn planlagt, så ble jeg forkjølet og så kom jeg hit i går for å revansjere meg. Det gikk greit i prologen med litt glatte ski, men i kvartfinalen stivnet jeg verre enn de verste sprinterne på en dårlig dag. Det var ulikt meg. Jeg var sliten også. Da vurderte jeg om noe var galt. Men det er kanskje slik jeg er. Det er opp og ned. Jeg er stort sett blid, men når det går tungt kan jeg bli utrolig negativ. Etter min mening har det gått litt vel mye opp og ned denne sesongen. Selvtilliten har ikke vært på topp så langt.

Etterpå ble det spøkt om at en joggetur med svenskenes Stina Nilsson hadde gjort susen. Kanskje det, og kanskje en del annet hjalp også.

- Joggetur med en svenske og sjakksending på NRK med Torstein Bae. Jeg kjøpte meg en «grandis», en flaske brus, ga f... og så på sjakk. Jeg synes det er artig å se på sjakk. Torstein Bae er en legende. Han er magisk, sa Iversen om favorittsjakkeksperten Torstein Bae.

Joggetur

Faren Ole Morten, som er svensk landslagstrener, hørte han ikke fra.

- Jeg hørte ikke et ord fra pappa. Han kjenner meg og vil nok bare la meg være i fred når jeg er i et slikt humør. Han vet at det går opp og ned med meg.

Det gjør også landslagstrener Tor Arne Hetland.

- Han er litt opp og ned til tider, men når han nå får selvtillit så kommer dette til å gå bra. Et slikt renn gjør ham godt. Jeg er sikker på at han vil blomstre videre. Vi skal fortsette å videreforedle det talentet han er.

Martin Johnsrud Sundby var heller ikke spesielt sjokkert over Iversens pangløp.

- Emil Iversen er et unikum i klassisk. Jeg er ikke overrasket. Han er en mann for framtiden, sa Sundby.

Det er det flere som tror. (©NTB)