RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halfvarsson raser: Anklager nordmann for sabotasje

FORBANNET: Calle Halfvarsson var rasende da han kom i mål lørdag.
FORBANNET: Calle Halfvarsson var rasende da han kom i mål lørdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Han tok tak i staven min og dro meg bakover.

Calle Halfvarsson gikk i mål på 26.-plass på lørdagens 15.-kilometer i Val di Fiemme. I sammendraget er imidlertid svensken i aller høyeste grad med. Søndag går han ut som nummer tre, 26,8 sekunder bak Petter Northug.

Likevel var ikke svensken spesielt fornøyd da han møtte pressen etter målgang i Italia. Svensken beskylder nemlig Simen Andreas Sveen for sabotasje.

- Tok tak i staven
- Jeg vet ikke hvem det er, men han går og drar i stavene mine, sier en irritert Halfvarsson til Expressen.

- Ja, jeg tror det, sier han da han blir spurt om det er Simen Andreas Sveen han mener.

Halfvarsson sa klart ifra til nordmannen hva han mente underveis i søndagens renn.

- Jeg skrek til nordmannen ord som du ikke kan trykke i en avis, avslører han.

- Jeg gikk for spurtpoeng, vi lå inntil hverandre. Da tar han tak i staven min og drar meg bakover. Jeg hadde dårlig nok glid som det var. Da kommer han og drar meg bakover, så jeg står helt stille.

Sveen: - Calle klikka
Til Nettavisen forteller Simen Andreas Sveen sin versjon av det som skjedde:

- Jeg var meget sprek i dag og valgte å bruke de kreftene for å hjelpe Martin og Petter. Jeg dunka derfor på ut på femte runde, før spurtprisen, og fikk strekk i feltet med Martin rett bak meg. I utforkjøringen før spurtprisen, slipper jeg Martin forbi på "innern". Petter og Calle kom på "yttern" med litt luke mellom.

- Jeg smetter da inn mellom dem og presser Calle ut, slik at Petter skal få noen meter før spurtprisen. Vi var inni hverandre, men ingen dro i noen staver. Calle klikka, og det må han jo bare gjøre. Han slengte fra seg noe dritt, men det svarte jeg bare på. Det var i korte trekk det som skjedde, sier Sveen til Nettavisen.

- Ikke Norges taktikk
Tidligere landslagsutøver Odd-Bjørn Hjelmeseth hadde ikke fått med seg Halfvarssons vrede da han snakket med Nettavisen lørdag ettermiddag.

- Det er i alle fall ikke noe bevisst taktikk fra Norge, det må i så tilfelle være noe Simen har gjort selv, men jeg har ennå ikke hørt noe om det, sa Hjelmeseth til Nettavisen.

Sveen ble nummer 26 på lørdagens etappe.

Tyske Tim Tscharnke vant etappen foran Alexey Poltaranin. I sammendraget har nå Petter Northug 3,1 sekund på Martin Johnsrud Sundby før monsterbakken venter søndag.

TROR PÅ KNOKKELKAMP: Odd-Bjørn Hjelmeseth spår en jevn duell mellom Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug opp monsterbakken søndag.

Hjelmeseth spår jevn duell
Odd-Bjørn Hjelmeseth mener det er umulig å spå hvem som kommer til å vinne Tour de Ski av Northug og Johnsrud Sundby.

- Jeg tror det blir jevnt. De har gått sju skirenn og begge to er like slitne. Det er helt klin umulig å spå noe som helst, sier Hjelmeseth til Nettavisen.

- Tror du Northug har et større håp om å vinne enn da han gir uttrykk for?

- Nei, det tror jeg ikke, men de har vel godt omtrent like fort om bakken, de to. Han må jo snakke om et eller annet, gliser Hjelmeseth.

Langrennseksperten levner ikke Jevgenij Belov og Calle Halfvarsson store sjanser til å ta igjen nordmennene.

- Nei, jeg tror det ble for mye i dag, altså. Halfvarsson er nok på linje med de to andre opp bakken, mens Belov har jeg ingen anelse om.

Les mer om lørdagens 15-kilometer her

SAMMENLAGT: Slik ser det nå ut i sammendraget før siste etappe.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere