*Nettavisen* Sport.

Han er en av de største stjernene i NHL – og han er Zuccarello-fan

ZUCCARELLO-FAN: Max Pacioretty vokste opp like utenfor New York og ser fremdeles på Rangers-kamper når han kan. Favorittspilleren er Mats Zuccarello. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Ser Zucca så ofte han kan.

27.11.15 15:02

NEW YORK (Nettavisen): Sidney Crosby har scoret 69 mål på de to siste sesongene og starten av denne. Han regnes som verdens beste spiller – eller ble iallfall regnet som det før sin forbløffende svake sesongstart i år. Steven Stamkos har 79 mål i samme periode, Corey Perry har 83 og fjorårets poengkonge Jamie Benn har 85.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Max Pacioretty har scoret 88 mål. Bare Joe Pavelski med sine 90 og Alexander Ovetsjkin med sine 115 mål er bedre enn den 27 år gamle amerikaneren som er kaptein for Montreal Canadiens, det mestvinnende laget i NHL-historien.

Vi kan trygt slå fast at Max Pacioretty er en av de største stjernene i NHL.

Selv anser Pacioretty nordmannen Mats Zuccarello som en av ligaens profiler. Canadiens-kapteinen vokste nemlig opp som New York Rangers-fan og ser fortsatt kampene deres når han kan. Hovedgrunnen til at han gjør det, er nettopp Mats Zuccarello.

- Ja, det stemmer, bekrefter Pacioretty overfor Nettavisen.

- Zuccarello er en spiller jeg ser på så ofte jeg kan, for jeg liker måten han spiller på. Han gjør ikke bare lagkameratene bedre, men er veldig finurlig på isen. Han sørger ikke bare for at lagkameratene får pucken med de gode pasningene sine, men han åpner opp rom på isen, gjør dragninger og scorer mål.

- Så det er fair å si at Zuccarello er blitt en respektert spiller blant spillere i andre lag i NHL?

- Absolutt! Jeg visste ikke så mye om ham før han dro til Russland, men han har gjort imponerende framgang og jeg har virkelig fått øynene opp for ham de siste par årene. Han er en spiller jeg har stor respekt for.

Klikk på bildet for å forstørre.

HOLDER SNITTET: Mats Zuccarello skal i aksjon igjen fredag, borte mot Boston Bruins. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Pacioretty legger også merke til hva andre spillere i New York Rangers forteller ham om Mats Zuccarello.

- Når du kjenner de som spiller for Rangers og spesielt de offensive spillerne på laget, hører du at alle ønsker å spille i rekke med Zuccarello. Og det er etter min mening den ultimate komplimenten for en spiller, for det betyr at han gjør lagkameratene bedre, sier Pacioretty til Nettavisen.

Se noen eksempler her:

Klikk på bildet for å forstørre.

KAPTEIN: Max Pacioretty er kaptein i Montreal Canadiens, som er tidenes mestvinnende lag i NHL. Foto: Minas Panagiotakis (Getty Images)

Pacioretty vokste opp New Canaan i Connecticut, halvannen times kjøring nord for Manhattan, og ble tidlig fan av New York Rangers. Han ble også en ganske god ishockeyspiller selv, for å si det forsiktig. I 2007 ble han valgt av Montreal Canadiens og der har han vært hele NHL-karrieren.

Forrige sesong scoret han 37 mål på 80 matcher. Året før ble det 39 mål på 73 kamper. Vi snakker altså om en målmaskin av dimensjoner når vi snakker om Max Pacioretty.

Natt til torsdag fikk Pacioretty sjansen til å se Zuccarello på nært hold. Virkelig nært hold. De to spiller i førsterekken i hver sin klubb og møtte hverandre på isen flere ganger. Denne gang var det Montreal og Pacioretty som gikk seirende ut av duellen mellom de to beste lagene i NHLs østre avdeling.

Pacioretty scoret det siste målet i 5-1-seieren. Han bidro også med én assist, og står dermed bokført med 22 poeng totalt denne sesongen. Det er ett mer enn Zuccarello, som fikk assist på den enslige Rangers-scoringen.

P.S. Pacioretty er for øvrig gift med søsteren til den tidligere NHL-spilleren Maxim Afinogenov, Katia. Paret giftet seg i 2011 og ble foreldre til Lorenzo i desember 2013 og Maximus Raymond i juni 2015.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.