RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er toppscoreren som «aldri har vært god nok» for landslaget

Storhamars Joakim Jensen har i mange år bøttet inn scoringer i norsk hockey. Men landslaget? Der har han ikke fått vist seg frem.
Storhamars Joakim Jensen har i mange år bøttet inn scoringer i norsk hockey. Men landslaget? Der har han ikke fått vist seg frem. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Han er på blokka vår, sier landslagssjef i ishockey Roy Johansen.

Storhamar-spiller Joakim Jensen har i mange sesonger vist at han er en notorisk målscorer i norsk hockey.

De to siste sesongene har 27-åringen også vært den som har scoret flest mål av samtlige spillere i GET-ligaen, og han har aldri lagt skjul på at han har ønsket å få sjansen på det norske landslaget.

Denne sesongen scoret 27-åringen 30 mål på 45 kamper i GET-ligaen, mot 32 scoringer forrige sesong. Totalt har Storhamar-spilleren scoret 191 mål på 336 kamper.

GOD: Roy Johansen innrømmer at Joakim Jensen er på blokka med tanke på mulig landslagsplass.

På blokka
Landslagssjef Roy Johansen vil ikke prate om enkeltspillere er med i landslagsdiskusjonen eller ikke, men han kjenner godt til Jensens styrker.

- Ja, han er på blokka vår, og han har vært det flere ganger, forteller Johansen til Nettavisen.

- Er han aktuell til VM-troppen denne sesongen?

- Det får vi se på. Det vurderer vi forløpende. Det blir feil av meg å kommentere alle spillere som blir lagt frem. Men vi vet hvem han er og vi følger med ham. Så får vi se hvor vi ender opp, forteller landslagssjefen.

God nok?
Jensen selv er blitt vant til å få spørsmålet rundt en eventuell landslagsplass, og forteller at det ikke lenger er noe han tenker spesielt mye på selv.

- Jeg vet at den rollen jeg bekler i et lag er det ganske stor konkurranse om på landslaget, og de jeg konkurrerer mot spiller andre steder enn i GET-ligaen, forteller Jensen til Nettavisen.

- Føler du deg god nok?

- Det vet jeg ikke. Hvis GET-ligaen er en målestokk, så kanskje?

Fikk skryt av lagkompis
Under tirsdagens hockeysending på TV 2, skrøt lagkamerat av Jensen, Mads Hansen, voldsomt av sin lagkompis, og mente han var overmoden for landslagsspill.

- Jeg vet at Mads Hansen snakket en god sak for meg på tv, og at han sa noen fine ord om meg på tirsdag. Han (Hansen) står på lønningslista mi, ler Jensen.

For seks år siden ble Jensen kalt inn til en landslagssamling etter sesongslutt i GET-ligaen. Den gangen valgte han å takke nei til plassen, på grunn av skolegang og eksamener.

Landslagssjefen benekter at det har vært grunnen til at målsniken ikke har vært kalt inn på samling siden den gang.

Fordel med tidlig sluttspill-exit
Jensens sjanser til å bli innkalt til «camp Roy» i år, kan avhenge av hvor langt Storhamar når i sluttspillet.

- Hadde de blitt slått ut tidlig, så hadde han kunne blitt kalt inn og fått vise seg frem. Det avhenger litt av hvor langt lagene går, forteller Johansen.

Målsnik Jensen erkjenner at det ville vært vanskelig å takke nei til en landslagsplass for andre gang.

- Jeg tror ikke jeg hadde gjort det, men det er umulig for meg å si nå, ettersom jeg ikke trenger å ta det valget, sier Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere