RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han får plass på Norges lag i verdenscupen

INN I VARMEN: Daniel Tande får hoppe på Norges verdenscuplag når hoppsesongen starter i Tyskland.
INN I VARMEN: Daniel Tande får hoppe på Norges verdenscuplag når hoppsesongen starter i Tyskland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Landslagssjefen er klar på at 21-åringen fortjener plassen.

Daniel Tande har imponert i sommer. Kongsberg-hopperen står utenfor landslaget, men er klar for verdenscupstarten i Klingenthal.

- Tande fortjener plassen etter at han vant kontinentalcupen og sikret kvoteplass. Han får hoppe om det ikke skjer noe ekstraordinært de siste ukene, bekrefter landslagstrener Alexander Stöckl overfor NTB.

Hopperne er akkurat kommet hjem fra et knalltøft treningsperiode på Fuerteventura.

- Kjekt å vite. Målet har hele tiden vært å hoppe verdenscup, sier Tande.

21-åringen har imponert voldsomt i sommer. Han sikret seg også to NM-gull på plast.

- Jeg tør påstå at jeg er bedre trent enn noen gang og har perset på alle spensttestene, sier Tande til NTB.

Perset i spensttester

Kneskaden fra Hinterzarten ser ikke ut til å forkludre åpningen i Klingenthal 20. november.

- Jeg er ikke på mitt beste nå, fysisk sett, men er veldig glad for at jeg hadde et så solid grunnlag. Kneet kjennes bra, men jeg har løpt lite. Jeg må innrømme at jeg merker det dagen etter at jeg har prøvd meg på noen lengre løpeturer, sier den Narvik-fødte hopperen.

Han fikk ikke plass på Alexander Stöckls A-landslag, men alt tyder på at Tande blir regelmessig å se i verdenscupen i vinter. Fram til rennene i Engelberg uken før jul har Norge dessuten lov til å ha med sju hoppere i verdenscupen, takket være Tandes kvoteplass fra COC-hoppingen.

- Planen er å gjøre det vanskelig å sette meg utenfor verdenscuplaget, sier Tande.

- Det er iallfall ingen grunn til at jeg ikke skal kunne ta med meg den gode hoppingen i sommer over på snø. Jeg håper å få mellom 20 og 50 hopp før det hele starter i Klingenthal, forteller Tande.

Uvisst rundt Sjøen

Det er uklart om Phillip Sjøen deltar i verdenscupåpningen. Talentet har slitt med motivasjonen i sommer. Fagerstrand-gutten var med under treningsleiren på Fuerteventura, men har tidvis pause fra landslaget.

- Sjøen er mer trygg på seg selv og har funnet mer sin identitet, men vi må være fleksible med ham framover. Det er ikke gitt at han hopper i Klingenthal. Vi må ha en avgjørende samtale først, men jeg har ingen fysiske betenkeligheter rundt ham, sier Stöckl til NTB.

Etter åpningen i Klingenthal flytter hopperne til Ruka (Finland). Lillehammer er vertskap for verdenscupen den første helgen i desember. Deretter venter Nizjnij Tagil (Russland) og Engelberg (Sveits). Sesongens første virkelig høydepunkt er hoppuken, som starter i Oberstdorf 28. desember.

- Hoppuken er alles drøm. Målet er å hoppe stabilt og være topp ti i vinter. Er jeg stabil under hoppuken, kan det bli topp ti der også, sier Tande. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere