RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KOMISK: Aksel Lund Svindal synes det var rart å tvile på Kjetil Jansrud denne sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KOMISK: Aksel Lund Svindal synes det var rart å tvile på Kjetil Jansrud denne sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Har ledd av ekspertene internt

Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal tvilte aldri på lagkameraten.

SOTSJI (Nettavisen): Norges kanskje største forhåndsfavoritt i alpint, Aksel Lund Svindal, har hatt et noe skuffende OL så langt.

I utfor måtte han nøye seg med den sure fjerdeplassen, mens han søndag var ni hundredeler unna pallen på en 7. plass.

I stedet er det Kjetil Jansrud som har gitt det norske folk mest å juble for i alpinbakken i Sotsji-OL. Først tok han bronse i utfor, før han gikk helt til topps under søndagens super-G.

- Komisk
Men mens enkelte hadde avskrevet Jansrud allerede før sesongen, hadde lagkamerat Lund Svindal ingen bekymringer for at gullvinneren ikke skulle ha muligheter til å kjempe om medaljer i Sotsji.

- Jobben han har gjort i forkant har vært helt normal. Det har vært litt snakk om at det er en sensasjon om han skulle ta medalje, og det har vært noen eksperter som har sagt at vi ikke måtte tro på ham i OL. Det har vi ledd veldig av internt, sier Lund Svindal til Nettavisen og resten av pressekorpset.

- Vi jobber ikke sånn. Vi sier ikke at «i år har ikke du en sjanse, du må vente til neste år.» Ingen landslag tenker sånn. Det har vært litt komisk for oss, forklarer Lund Svindal.

- Tronen er truet
En journalist ville vite etter søndagens super-G om Lund Svindals ubestridte tittel som Norges alpinkonge nå var truet av Jansrud.

- Den er konstant truet den. Det er helt greit. Jeg er sikkert ranket som nummer én i både utfor og super-G etter disse lekene, men jeg vil mye heller at det skal være en nordmann som truer det, enn en haug med østerrikere, svarer Lund Svindal.

For han var mektig imponert over sin lagkamerat søndag.

- Det han gjør i dag er utklassing. Nå kommer riktignok Weibrecht og tetter luken litt. Men når jeg kommer ned som nummer fire, ni hundredeler bak, er det et sinnssykt tett renn. Så kommer han og utklasser alle med å være 53 hundredeler foran der igjen. Han knuser enkelt og greit alle, sier Svindal. 

VANT: Kjetil Jansrud ble søndag olympisk mester i super-G. (AP Photo/Gero Breloer)

Sesongens dårligste
Lund Svindal er skuffet over å ha levert sine to svakeste renn i løpet av vinteren under OL.

- Dårlig timing for min del. Det er de to dårligste rennene jeg har gjort i år. Det er kjipt, sier Svindal.

- I dag skulle det ha vært dobbelt norsk. Jeg hadde ikke klart å ta Kjetil, men jeg skulle klart å være nummer to hvis jeg hadde hatt en ordentlig dag på jobben, sier vinneren fra Vancouver.

Jansrud vant til slutt søndagens renn 30 hundredeler foran amerikaneren Andrew Weibrecht. Bode Miller og Jan Hudec delte tredjeplassen.

Neste øvelse for Svindal og Jansrud blir storslalåm førstkommende onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere