RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stav, Kristoffersen og Harsem sikret NM-gullet for Varden Meråker


NM-GULL: Astrid Stav, Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem gikk Varden Meråker inn til stafettgull i NM.
NM-GULL: Astrid Stav, Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem gikk Varden Meråker inn til stafettgull i NM. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sørget for at klubben vant stafetten både på kvinne- og herresiden.

Varden Meråker IL, med Astrid Stav, Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem på laget, gikk inn til NM-gull på stafett søndag.

- Det var vondt og verre enn jeg husket, emn utrolig artig. Vi var veldig inspirert av gutta. Jeg sa det på stadion her at nå er litt av presset borte med et gull til bygda, men nå har vi jammen to, sier Kristoffersen til NRK og sikter til at pgså herrelaget til Varden Meråker tok NM-gull søndag.

Kristoffersen, som har flere sesonger bak seg på landslaget, la egentlig opp som toppløper etter fjorårssesongen, og påpeker at dette ikke var noe comeback, selv om hun nå er åpen for å delta under NM neste år, som går på hjemmebane.

- Vi får vel se om jeg blir med på NM-festen på hjemmebane neste år, sier Kristoffersen ifølge NTB.

- Betyr mye

Kathrine Harsem avgjorde det hele på siste etappe.

- Vi følte litt på presset før start, siden gutta leverte så bra, men vi innfrir. Dette betyr veldig mye. Det er så gøy og se de røde og hvite luene ute i løypa. De løfter deg fram. Det er en liten bygd, og jeg er vel den eneste her som ikke har vokst opp der, men jeg har bodd der, jeg og, og vet hva det betyr, sier hun til NRK.

Kvaløysletta ble nummer to og Heming, med Astrid Uhrenholdt Jacobsen på siste etappe, tok bronsemedaljen.

TILBAKE PÅ PALLEN. Marthe Kristoffersen var i mange år en av Norges mest lovende langrennsløpere og var flere sesonger på landslaget.

Det var Oppdal IL, med Silje Øyre Slind, Kristine Hokseng Øien og Kari Øyre Slind på laget som vekslet først etter første etappe, men flere lag hang godt med og ut på andre etappe hadde Varden Meråker den tidligere toppløperen Marthe Kristoffersen. Hun gikk ut hele 37,7 sekunder bak lederne på den andre etappen, men gikk seg raskt helt opp i tetgruppen.

Ved andre veksling var hun nummer to, helt i ryggen på Lillehammer og sendte landslagsløper Kathrine Harsem ut på den siste etappen.

Lillehammer, med Marthe Bjørnsgaard, Magni Smedås og Mari Støen Gussiås på laget, vekslet 0.6 sekunder foran Varden Meråker IL.

Harsem avgjorde

Gjøvik Skiklubb, med Ingvild Flugstad Østberg, Susann Sagstuen og Tuva Bakkemo på laget, var også med i tetstriden ved siste veksling, mens Kvaløysletta og Tromsø IL også hadde god kontakt med lederne.

På den siste runden skaffet Harsem Varden Meråker et god forsaprng og etter 3,2 kilometer av etappen va hun hele 31 sekunder foran nummer to.

Det forspranget rotet hun aldri bort og dermed kunne Varden Meråker IL juble for stafettgull på både kvinne- og herresiden i årets NM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere