RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Hauken fra Lommedalen» utklasset alle

NORGESMESTER: Rune Velta hoppet ned til et overlegent NM-gull i normalbakken.
NORGESMESTER: Rune Velta hoppet ned til et overlegent NM-gull i normalbakken. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)
Sist oppdatert:
Rune Velta tok overlegent NM-gull.

Rune Velta gjorde som i VM og stakk av med seieren i normalbakke-NM i hopp lørdag. Han slo Kenneth Gangnes med 13,5 poeng.

Velta gjorde to svev på 97 og 99 meter i Tveitanbakken i Heddal. Han fikk 20 i stil fra flere av dommerne, og totalt endte hopperen fra Lommedalen med 281,3 poeng.

25-åringen fikk en eventyrlig avslutning på sesongen. I februar tok han medaljer i samtlige fire VM-øvelser i Falun, der to av dem var gull (normalbakke og lagkonkurranse).

– Herlig med mitt første NM-gull individuelt, spesielt ettersom jeg ble verdensmester i samme disiplin, sa Velta.

Sjøen falt
Gangnes sikret sølvet etter å ha landet på 96,5 og 97 meter. Han endte 13,5 poeng bak Velta. Bronsen gikk til Tom Hilde, som hoppet 97 og 94 meter.

– Rune var det ikke så mye å gjøre med. Jeg hoppet bra, spesielt i annen omgang. Jeg er veldig fornøyd med karrierebeste i NM, sa Gangnes.

Phillip Sjøen noterte 105 meter i første omgang, men klarte ikke å holde seg på beina. Det førte til betydelige trekk. Unggutten løftet seg i finalen og inntok fjerdeplassen etter et svev på 102 meter.

– Jeg var nedi etter kjempehoppet. Hadde jeg unngått fallet i første omgang, kunne jeg kjempet med Velta om NM-seieren, sa Sjøen.

Lundby-seier
Maren Lundby var klart best i kvinnenes normalbakkerenn. Kolbu-jenta slo Line Jahr med 15,5 poeng. Anette Sagen avsluttet hoppkarrieren med NM-bronse.

– Det ble mange poengs margin til slutt. Første omgang var veldig positiv, men annethoppet var ikke så bra. Det var viktig å avslutte sesongen med stil. Nå skal det bli fint med påskeferie, sa Lundby.

20-åringen hoppet 103,5 og 93,5 meter lørdag. For Jahr ble fasiten 100,5 og 90,5, mens Sagen klarte 97 og 92 meter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere