Hedvig (20) fryktet for karrieren. Så fikk hun en overraskende beskjed

LETTET: Hedvig Wessel er lykkelig over å kunne satse videre med kulekjøringskarrieren sin.

LETTET: Hedvig Wessel er lykkelig over å kunne satse videre med kulekjøringskarrieren sin. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)

Stortalentet Hedvig Wessel har fått på plass midler til å satse i flere sesonger fremover.

SLEMDAL/OSLO (Nettavisen): 20 år gamle Hedvig Wessel er Norges beste kulekjører på kvinnesiden.

Tidligere i sommer var hun oppriktig bekymret for at hun måtte legge kulekjøringskarrieren på hylla, fordi hun, og resten av kulekjøringslandslaget, var i akutt pengemangel.

Oslo-jenta har hele sitt liv drømt om å vinne OL-gull i 2018, og hun gikk inn i en tung periode der hun var inne på tanken om å skifte idrett til frikjøring.

Trygghet
- Det var, for å si det rett ut, ganske jævlig, sier Wessel til Nettavisen.

Nå har hun imidlertid fått på plass en personlig sponsor som sikrer hennes personlige satsing de neste fem sesongene, noe hun er meget lettet over.

- Jeg er veldig lettet! De siste to årene har det vært kritisk mot slutten av hver sesong, og mot midten av hver sesong har vi fått beskjed om at det er sannsynlighet for at det ikke blir noe lag kommende sesong, og at jeg må finne ut hva jeg vil, forklarer en lettet kulekjører.

Hun er meget fornøyd og lettet over å kunne føle på tryggheten om at hun nå kan satse for fullt de neste årene.

- Utrolig kult!
Wessel ble overrasket over å få tilbud om en såpass langvarig sponsoravtale som over fem år.

- Ja, det var sponsoren som ville det, og det er utrolig kult. Det gir den tryggheten jeg trenger, og da vet jeg at jeg kan gjennomføre det som må til (for å nå toppen). Jeg kommer ikke til å sitte igjen med inntekt, men jeg mener jeg har nok til å kunne satse og kunne dra på noen ekstrasamlinger i tillegg, forklarer hun med et stort smil.

20-åringen har nemlig ikke blitt stinn av penger gjennom idretten sin.

- Jeg bor hos mamma og pappa. Jeg er jo ikke så ofte hjemme, så det er hyggelig å bo hjemme og være med familie når jeg først har muligheten, ler hun.

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYDE: Administrerende direktør i entreprenørselskapet FORNY, som er en del av BackeGruppen, Magnus Aune Hvam, er meget stolt og fornøyd over å ha inngått et femårig samarbeid med Hedvig Wessel. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)


Ikke fått ut potensialet
Nå er hun klar for å satse for fullt frem mot karrierens store mål, nemlig å vinne OL-gull i 2018.

- Har den usikkerheten du har hatt hengende over deg rundt økonomi og satsing gjort at du ikke har fått ut potensialet ditt?

- Ja, det tror jeg absolutt. Nummer én er det mentale; det å få vite midt i en sesong at det er usikkert om det blir lag neste sesong og at vi må få inn penger til laget, noe som ikke akkurat er optimalt. Da merket jeg at jeg måtte prestere med en gang for å vise at vi er gode nok til at folk vil gi oss penger. Den situasjonen var veldig vanskelig, det å føle at det var mitt eller utøvernes ansvar å skaffe penger, og det blir jo helt feil. Den usikkerheten er én ting, men også det å ikke kunne trene før i august, da mister vi noen av de viktigste månedene, fra april til august, svarer Wessel.

Saken fortsetter under bildet.

STRÅLER: Wessel kan glise bredt etter at karrieren som kulekjører er reddet. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)


Nå håper hun at hennes, og lagkameratenes, prestasjoner i verdenscupen vil sørge for økt interesse rundt den, på Norges-basis, lille idretten.

- Jeg har et inntrykk av at folk synes det er veldig gøy når det først går på TV. Det er en historie fra da Kari (Traa) og Stine Lise (Hattestad) holdt på. Folk bryr seg, slik jeg har oppfattet det, i alle fall.

Ekstremsport
Hun forklarer den lave interessen her hjemme med at ingen norske utøvere har hevdet seg i verdenstoppen etter at Kari Traa ga seg. Det var også flere sesonger hvor ingen norske utøvre deltok i verdenscupen.

- Er det en ekstremsport?

- Ja, det er en ekstremsport, vil jeg si, ler hun.

- Hva er så ekstremt?

- Jeg mener det er en ekstremsport på lik linje med frikjøring.

- Er ikke det enda mer ekstremt?

- På en måte. I frikjøring så er forholdene annerledes. I kulekjøring er det en fast bakke som ser mer eller mindre helt lik ut. Likevel, når man først faller, så vet du aldri hvor du lander i de kulene, og de er ganske harde. Du kan slå deg ganske hardt. Ettersom det er såpass høy fart, bevegelse og absorberende bevegelser på kulene, er det ikke bare, bare å sette utfor i den bakken og kjøre i det tempoet vi gjør. Spesielt gutta har en helt vill fart ned den bakken, sier hun.

Kulekjøringstraséen er inntil 300 meter lang, og den er meget bratt, forklarer Wessel, som mener brutaliteten ikke kommer godt nok frem på TV.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=uD1-q_c3zYOJqbKPTxjlSIB85SjMyZoFnEWLAMmQ8PhOjP6LoFBIHUKoLdf3_3L1x0B-JTJp58mViEYvKkNG7PNHj2TnhdSh&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag