*Nettavisen* Sport.

Hegle Svendsen vil bryte seiersrekken til Fourcade

Emil Hegle Svendsen er lei av å se Martin Fourcade stikke av med sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: (NTB Scanpix)

- Er det noen som kan klare det, så er det Emil, sier Halvard Hanevold.

SJUSJØEN/OSLO (Nettavisen): Motivasjonen er tilbake for skiskytter Emil Hegle Svendsen før verdenscupen starter kommende helg i Östersund.

Etter en tung sesong sist vinter, har han lagt ned langt flere treningstimer denne sommeren for å slå kraftig tilbake. Verdensmesterskapet i Holmenkollen er et naturlig mål for trønderen, men det er langt fra det eneste målet han har satt seg.

30-åringen legger ikke skjul på at han har sett seg lei av å se erkerival Martin Fourcade stå på toppen av seierspallen med trofeet for sammenlagtseieren i verdenscupen i hånden.

Fire sesonger på rad har franskmannen vunnet verdenscupen sammenlagt, men nå vil Hegle Svendsen bryte rivalens seiersrekke.

- Jeg har lyst til å henge med i verdenscupen totalt. Jeg synes den rekka til Fourcade begynner å bli lang nå, så hvis det er mulig å gjøre noe med den, så har jeg lyst til det, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

Trener mer

Og med tanke på den jobben han har lagt ned i sesongoppkjøringen tror han det skal være mulig.

- Jeg tror jeg skal være der. 2011-sesongen mener jeg selv var den sesongen jeg gikk fortest, da jeg gikk jeg fort hele sesongen. Nå tror jeg at jeg har trent enda litt bedre enn da, så hvis resultatene svarer i forhold til den jobben man legger ned, så skal det bli veldig bra, forteller 30-åringen.

Svendsen legger ikke skjul på at han er langt mer motivert denne vinteren i forhold til i fjor.

- Jeg gleder meg veldig til denne sesongen. Da jeg satt her på denne tiden i fjor og pratet om sesongen, så hadde jeg nesten ikke lyst til å gå skirenn. Det var veldig annerledes enn sånn som jeg opplever ting nå. Nå er jeg bare gira på å komme i gang, og jeg håper at ting skal fungere fra start, sier Hegle Svendsen.

Ekspertene har troen

Den norske skiskytterstjernen tror nøkkelen til suksess vil være å bli en enda mer komplett skiskytter enn tidligere.

- Tidligere har det vært sånn at jeg enten har skutt veldig bra eller så har jeg gått veldig fort, men jeg har lyst til å komme opp på et nivå hvor jeg skyter på mitt beste og går på mitt beste. Jeg vil bli en mer komplett skiskytter. Hvis jeg klarer å få til det en del ganger i løpet av vinteren, så hadde det vært veldig artig, forklarer Svendsen.

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MOTIVERT: Emil Hegle Svendsen har fått tilbake motivasjonen, og ser fram mot VM på hjemmebane denne sesongen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

De tidligere norske skiskytterne Halvard Hanevold og Ola Lunde tror begge at Hegle Svendsen har det som skal til for å få Fourcade ned fra tronen.

- Jeg har veldig tro på Emil. Han var litt umotivert i fjor, men det har han ikke vært i år. Nå har han trent veldig bra og har vært skikkelig på siden mai, sier Hanevold til Nettavisen.

Han får støtte av Lunde.

- Emil er kapabel til å gjøre det, for han er så godt trent nå. Han er mye sterkere fysisk i år. Han er mye mer fokusert nå og har gjort en mye bedre jobb i alle ledd. Han virker veldig solid, sier Lunde til Nettavisen.

Søndag fikk Hegle Svendsen prøve seg mot noen av sine tøffeste konkurrenter i sesongåpningen på Sjusjøen. 30-åringen har imidlertid vært syk den siste tiden, noe som gjorde at han holdt litt igjen da han til slutt endte på en 24. plass.

Nå venter verdenscupåpningen i Östersund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.