Heidi Weng røk ut av prologen i Tour de Ski-åpningen

KRISE: Heidi Weng gikk ikke videre fra prologen.

KRISE: Heidi Weng gikk ikke videre fra prologen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Skuffende prolog av de norske kvinnene.

29.12.18 12:52

TOBLACH/OSLO (Nettavisen): Regjerende Tour de Ski-vinner Heidi Weng skuffet stort på lørdagens prolog i Toblach. Den norske profilen klarte ikke å bli blant de 30 beste som tok seg videre til kvartfinalene. Hun ble nummer 42 - 8,57 sekunder bak vinner av prologen Sadio Bjornson. Dermed ble det en marerittstart på Tour de Ski for fjorårsmesteren.

Weng har hatt en tung start på årets vintersesong og forteller etter prologen at hun ikke er spesielt overrasket over at hun røk ut. Det til tross for at hun følte seg i bra slag.

- Jeg følte meg skikkelig bra, men jeg har ikke noe særlig sprut og fart over det. Da blir man langt bak når man ikke klarer stå på med en sprintfart. Da blir det som det blir. Det ble sånn i dag, men det kan snu, sier Weng til Nettavisen.

Ikke sikkert Weng fullfører

Hun erkjenner imidlertid at hun ikke har de største forventingene til egen prestasjon i vinterens tour.

- Jeg har ikke noen særlig svære forventninger. Målet mitt er at kroppen skal fungere og at det er noen etapper jeg kan gjøre det bra på. Det har vært mitt mål helt siden jeg har følt at jeg ikke har helt fått det til. Det er det viktigste for meg, forklarer Weng.

Den norske landslagsstjernen har tidligere imponert stort i touren og i den avgjørende monsterbakken i Val di Fiemme, men forteller nå at hun foreløpig ikke vet om hun kommer til å gå hele touren.

Hun sier hun er usikker på om hun skal gå siste etappe.

- For min del er det ikke sammendraget som har veldig mye å si, men for min del er det greit å få noen gjennomkjøringer.

- Jeg får se om jeg går opp bakken. Det er ikke sikkert, men i hvert fall tror jeg at jeg har litt godt av å være litt med og kjenne på farten i fellesstarter, sier Weng.

Ingen norske helt i toppen

Flere av de andre norske langrennskvinnene endte litt bak de aller beste i prologen på lørdagens sprint i Toblach. Ingen av de norske ble topp ti på prologen. Maiken Caspersen Falla ble beste norske på en tolvteplass.

- Det er godt å være ferdig med prologen, oppsummerte Falla raskt til NRK etter prologen.

Amerikanske Sadie Bjornsen vant prologen foran svenskene Linn Sömskar og Stina Nilsson.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 14 og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 15.

Tiril Udnes Weng (19), Anna Svendsen (20), Lotta Udnes Weng (21) og Mari Eide (22) er også videre til kvartfinale.

Silje Øyre Slind (39) og Kari Øyre Slind (32) røk ut etter prologen.

Kvartfinalene i Toblach starter klokken 14.30. Kvinnenes Tour de Ski fortsetter med 10 kilometer fri teknikk i Toblach, søndag. Siste etappe av sesongens tour er opp alpinbakken i Val di Fiemme 6. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.