RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henrik Kristoffersen til topps i slalåmrennet

SEIERHERRE: Henrik Kristoffersen gikk helt til topps i slalåmrennet i finske Levi på søndag.
SEIERHERRE: Henrik Kristoffersen gikk helt til topps i slalåmrennet i finske Levi på søndag. Foto: Shinichiro Tanaka (AP)
Sist oppdatert:
Suveren norsk dag i alpintbakken.

Søndag åpnet slalåmkjørerne sin sesong i finske Levi, etter at alpintsirkuset tjuvstartet med storslalåmrenn i østerrikske Sölden den siste helga i oktober.

Og mye tyder på at det kan bli mye moro, sett med norske øyne, i slalåmløypa i året som kommer.

Henrik Kristoffersen lå som nummer to etter første omgang, men i finaleomgangen var den norske 20-åringen uslåelig, og tok sin andre verdenscupseier i karrieren foran østerrikske Marcel Hirscher og tyske Felix Neureuther.

Tolv hundredeler

Kristoffersen kjørte inn til en soleklar ledelse, da kun fjorårets suverene slalåmener, Marcel Hirscher, sto igjen på toppen.

Østerrikeren, som hadde seks hundredeler til gode på Kristoffersen etter første omgang, kjørte også svært godt, men klarte ikke å straffe nordmannens tid.

I mål var Hirscher tolv hundredeler bak, og dermed kunne vårt kjempetalent juble over sin andre verdenscupseier i slalåm.

Etter rennet innrømmer Kristoffersen at tiden etter verdenscupåpningen i Sölden, der han kjørte ut i storslalåmrennet, har vært vanskelig.

- Mange tanker i hodet

- Jeg skal ærlig innrømme at jeg har jobba helt sjukt med hodet etter Sölden, sier søndagens seierherre til NRK.

- Jeg har ikke sagt det til noen, men det satt en del i, for jeg pleier jo ikke å kjøre ut. Jeg skal ærlig innrømme at jeg lå noen timer i senga i går, og det var mye tanker som gikk oppi skallen. Men herregud, så deilig! utbryter han.

Han fikk mye støtte i bakken av norske supportere som hadde tatt veien til Finland.

- Det føles som om alle heier på meg. Det er gøy å stå på ski her, sier Kristoffersen i det offisielle seiersintervjuet etter rennet.

Ett hundredel unna pallen

Nesten like gledelig som Kristoffersens seier var det at Sebastian Foss Solevåg hevdet seg helt i toppen, men 23-åringen mistet pallplasseringen med knappest mulig margin.

Etter én omgang lå Solevåg på tredjeplass, men i den andre omgangen måtte han se at tyske Felix Neureuther snek seg forbi - bare ett simpelt hundredel foran nordmannen.

Solevåg har blandede følelser etter at pallplasseringen så vidt glapp.

- Jeg prøver å finne det ut, sier han, om hva han tenker etter fjerdeplassen.

- Jeg vet ikke helt. Det er selvfølgelig dritdeilig. Hadde noen sagt at jeg kom på fjerdeplass i dag, hadde jeg ikke trodd på det, sier 23-åringen, som før søndagens renn hadde en niendeplass som beste plassering i et slalåmrenn i verdenscupen.

Haugen kjørte ut

Leif Kristian Haugen lå på 13.-plass etter første omgang, og lå godt an i del to, men kjørte ut i henget.

- Det var en kombinasjon vi trente på i forrige uke. Jeg slet litt med den da, men knakk koden til slutt. I dag gikk det galt igjen, sier Haugen til NRK etter sitt løp.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere