RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her aner hun ikke at hun har pådratt seg brudd

BRUDD: Kristin Størmer Steira under trening i september. Her trener hun med brudd i bekkenet, uten å vite det.
BRUDD: Kristin Størmer Steira under trening i september. Her trener hun med brudd i bekkenet, uten å vite det. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira må belage seg på treningspause.

Et fall under trening i Seiser Alm denne sommeren har gjort at Kristin Størmer Steira har slitt med smerter i hoften siden.

Nå har langrennsløperen fått påvist brudd i bekkenet. Foreløpig er det usikkert hvor alvorlig bruddskaden er, men Størmer Steira er positiv.

- Jeg er ved godt mot, men ønsker selvsagt å være i superform, så nå må jeg være realistisk. Helsa kommer først, men jeg er innstilt på å få dette til, sier Kristin Størmer Steira.

Landslagssjef Egil Kristiansen sier Størmer Steira nå må belage seg på en pause fra trening. Landslagsledelsen vil ha løpende kontakt med legeteamet for å følge opp skaden best mulig.

- I første omgang skal Kristin nå ta det helt med ro et par uker, så vil legenes ekspertise avgjøre hva hun gjør videre", sier Egil Kristiansen.

Det kan ta opp mot to måneder før Størmer Steira kan trene for fullt igjen.

- Kristin kan påregne å begynne overkroppstrening om et par uker, og trene for fullt igjen innen seks til åtte uker", sier Lars Engebretsen.

Størmer Steira tok sin første individuelle OL-medalje i Sotsji, da hun ble nummer tre på 30 kilometer fristil.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere