RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er dagens mest utskjelte nordmenn

UTSKJELTE: Smører Ronnie Frydelund Hansen (f.v.), smøresjef Knut Nystad og smører Roy Pedersen bommet totalt på de norske skiene lørdag. Søndag får de en sjanse til å revansjere seg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
UTSKJELTE: Smører Ronnie Frydelund Hansen (f.v.), smøresjef Knut Nystad og smører Roy Pedersen bommet totalt på de norske skiene lørdag. Søndag får de en sjanse til å revansjere seg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Nå må de redde herrestafetten.


SOTSJI (Nettavisen): Knut Nystad (smøresjef), Ronnie Frydenlund Hansen (ansvarlig for glid) og Roy Pedersen (ansvarlig for feste) er lørdagens mest utskjelte nordmenn.

Som hovedansvarlige for de norske skiene har de måttet tåle kraftig kritikk etter Norges stafettfiasko lørdag ettermiddag.

Teamet bommet på skiene på samtlige fire etapper under stafetten, noe som førte til at de norske jentene havnet på en sensasjonell femteplass i stafetten de var gigantfavoritter til å vinne.

LES OGSÅ: Jentene gråt før målgang, trenerne beklaget og smøresjefen forsvant

Med herrenes stafett rett rundt hjørnet, begynner langrennsledelsen og smøreteamet å få dårlig tid på å finne bedre ski til herrene.

Etter stafetten brukte et hopetall av de norske lederne tid i sporene for å finne svar.

Men testene er vanskelig å gjennomføre, innrømmer landslagstrener Egil Kristiansen.

- Nå har føret endra seg ganske mye, ganske fort. Det tørket opp ganske fort her, og vi får ikke noen svar når vi tester nå, sier Kristiansen til Nettavisen etter intens skitesting etter fiaskostafetten.

Det kan bety trøbbel før herrenes stafett søndag, som begynner klokken 11 norsk tid.

TUNG DAG: Nettavisen møtte Therese Johaug noen timer etter stafetten. Da var hun på vei til Senkveld-innspilling og hadde ikke anledning til å prate.

Åge Skinstad, langrennssjef i Norges Skiforbund, mener imidlertid smørerne har fått mange svar etter kvinnestafetten.

- Vi har funnet ut en del ting, og nå skal Knut Nystad, Ronnie Frydenlund Hansen og Roy Pedersen se på testene og sette sammen de svarene de har fått. Det gjør de for å finne ut hva man kan gjøre annerledes i morgen, sier Skinstad til Nettavisen.

Tillit til smøreteamet
Han er ikke stresset før søndagens stafett, til tross for at man ikke har mye tid på seg til å finne ut hva som gikk galt under stafetten.

- Jeg er ikke stresset i det hele tatt, men jeg håper vi lykkes bedre i morgen. Jeg vet vi har et veldig godt smøreteam som har kunnskapen som skal til. Jeg har veldig tillit til det, hevder Skinstad.

- Føler teamet seg sikre på at de vil gi gutta gode ski under stafetten?

- Man kan aldri være sikker på noen ting. Vi er ikke sikre på hvordan været blir engang. Vi må se an været i morgen, og handle best ut fra hvordan forholdene blir. Vi har et smøreteam som har levert gode ski mange flere ganger enn de har levert dårlige ski, og vi må akseptere at de bommer iblant. Og i dag hadde vi dårlige ski, sier langrennssjefen.

På spørsmål fra Nettavisen om smøreteamet kan fortsette i jobbene sine etter flere grove skibom under sesongens viktigste mesterskap, svarer Egil Kristiansen kontant:

- Ja, det er klart de skal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKUFFET GJENG: Egil Kristiansen måtte trøste Heidi Weng og de norske jentene etter stafetten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix


Nye ski søndag
Nå skal smøreteamet sette sammen analysene fra lørdagens stafett, før prepareringen av søndagens skal gjennomføres. Gutta skal gå på andre typer ski enn det jentene gjorde lørdag, og skiene krever grunnarbeid.

- Og så må vi begynne på nytt med testing i morgen tidlig, forklarer Skinstad.

- Hva bommet dere på i dag?

- Den konklusjonen er nok ikke helt ferdig, men i dag var det dårlige ski både på klassisk og skøyting, og det vil si at vi har bommet både på klister og ski, sier Skinstad.

Søndagens stafett begynner klokken 11 norsk tid.

P.S: Smøreteamet dukket aldri opp i pressesonen etter stafetten. Nettavisen fikk til slutt tak i Nystad etter skitestingen lørdag kveld. Da hadde han ingen gode svar på hvorfor det gikk galt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere