RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de nye sprintreglene

DRAMMEN 20140305. Eirik Brandsal (tv) og Finn Hågen Krogh falt og kom seg derfor ikke videre fra semifinalen i verdenscup sprinten i langrenn i Drammen onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DRAMMEN 20140305. Eirik Brandsal (tv) og Finn Hågen Krogh falt og kom seg derfor ikke videre fra semifinalen i verdenscup sprinten i langrenn i Drammen onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Nye regler gir de sterkeste prologløperne i sprintlangrenn en ekstra fordel, men ordningen prøves ikke ut før etter VM i Falun.

Langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) vedtok sist helg det nye regelverket, melder NRK.

Det innebærer kort og godt at de ti beste i prologen får velge hvilken kvartfinale de ønsker å gå i. Løperen på plass nummer elleve i prologen velger først, og deretter fortsetter de ti beste etter tur. Prologvinneren velger som ellevtemann, før turen går til utøveren som endte på tolvteplass. Utøveren som endte på 30.-plass i prologen, velger til slutt.

– Dette fordi vinneren skal ha fordel av å vite hvilke heat nummer to og tre, altså de nest beste, har valgt, sier Vegard Ulvang til NRK.

Statistikk viser at det de siste sesongene har vært en klar fordel å havne i semifinale nummer én. Dette skal nå gjøres noe med.

– Vi kommer til å teste de nye reglene under verdenscupen i Lahti og Drammen etter VM, opplyser Ulvang. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere