Her er Djupviks Northug-krav

STILLER KRAV: Morten Aa Djupvik stiller krav for å bli Northug-trener.

STILLER KRAV: Morten Aa Djupvik stiller krav for å bli Northug-trener. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

Dette må innfris for at Morten Aa Djupvik blir Petter Northugs trener.

Morten Aa Djupvik sier han godt kan tenke seg å jobbe med den sportslige biten rundt Petter Northug, men ikke uten at visse krav blir innfridd.

Den tidligere landslagstreneren skal ha fått et tilbud fra hovedsponsor Coop om å gå inn i en trenerrolle, etter at det nå skal være oppnådd enighet mellom Northug og Coop om en totalt utskiftning av støtteapparatet rundt den tidligere stjerneløperen.

Djupvik sier at han har snakket med både Petter Northug selv og Coop, men det var før krasjet og kjøringen som førte til at Northug er siktet for promillekjøring.

– Jeg vet ikke så mye om hva som vil være omfanget av et eventuelt tilbud, for vi snakket sammen før krasjet, men jeg har lest mellom linjene at dersom jeg skal engasjeres, så er det for å gjøre mer enn å gi Petter råd over telefon en gang i uken, sier Morten Aa Djupvik til Dagbladet.

Endringer

Den tidligere landslagstreneren sier at det må skje store forandringer dersom han skal gå inn som trener for Northug.

– Han må først og fremst gjøre endringer i livsstilen sin, slik at han går tilbake til det å være 24-timersutøver. Det er tre ting som gjelder: Trene, spise og sove. Jeg har inntrykk av at Petter selv ser han må gjøre noe med dette, mener Djupvik.

Han sier til Dagbladet at det er viktig at Northug også får kvalitet over restitusjonstiden sin, og ikke bare stor kvalitet i treningsarbeidet.

– Han må redusere pokerspillingen sterkt, sier Djupvik.

Vanskelig

Foreløpig er ingenting avklart, verken om Coop kommer til å fortsette som hovedsponsor eller om Djupvik blir ny trener. Sistnevnte sier til Dagbladet at han har visse betenkeligheter med å gå inn i en jobb sammen med Northug og Coop.

– Jeg legger ikke skjul på at det er vanskelig for meg å skulle jobbe med det som fra utsiden oppfattes som en virksomhet som konkurrerer med Norges Skiforbund. For meg er det ett av de eksistensielle spørsmålene oppi dette, sier Djupvik.

Han sier han vil bruke mye tid på å gjøre seg opp en mening om han vil være med på et slikt privatopplegg utenom landslaget.

– Jeg har veldig stor tro på landslaget, og for 99 av 100 utøvere vil det være best å tilhøre et landslag, mener den foreslåtte og forespurte Northug-treneren.

De siste tre årene har Djupvik være i jobb i Aker Solutions. I den tiden har han fulgt skisporten fra utsiden, men det er ikke sikkert det kommer til å fortsette slik.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er fristet av et comeback. Jeg kommer i alle fall til å vurdere en formell henvendelse hvis den kommer, sier han fredag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.