RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Norges nye bob-håp

GOD START: Starten var noe guttene var mest fornøyde med i Tyskland.
GOD START: Starten var noe guttene var mest fornøyde med i Tyskland.
Sist oppdatert:
Det er 12 år siden forrige gang et norsk lag gjorde det så godt.

Det norske laget i bob, bestående av pilot Thomas Heibl, Korbinian Heibl (2. Posisjon), Andreas Bjugn (3. Posisjon) og Alexander Winger (4. Posisjon), kjørte søndag inn til det beste norske resultatet i bob på 14 år. Laget kom på ellevteplass i helgens europacup-løp i Königssee i Tyskland, bare 13 hundredeler fra syvendeplassen.

På laget for 12 år siden var blant annet Arnfinn Kristiansen pilot. Bob-kjøring har nesten ikke eksistert i Norge de siste årene, men laget som er på vei opp og frem nå ønsker å gjøre noe med dette.

Thomas Heibl forteller Nettavisen at de er fornøyd med helgens resultat, men at de likevel fokuserer på å fortsette den gode utviklingen de har hatt den siste tiden.

- Vi er veldig fornøyde med resultatene nå i helgen. Både starten og avslutningen satt, så det er gøy, forteller han Nettavisen.

Junior-VM
Det unge laget har fremdeles mange år foran seg som bob-kjørere, og satser både mot VM og OL i fremtiden. Først kommer likevel flere europacup-løp og junior-VM i Altenberg i februar.

FORNØYDE: Gutta er meget fornøyde med helgens sterke resultater i Tyskland.

- Vi ønsker å fortsette fremgangen og å hevde oss i europacupen videre. Det resultatet vi presterte i helgen er veldig bra for en så liten bob-nasjon som Norge. Ellers er junior-VM i februar sesongens aller største mål. Der håper vi å komme topp åtte, i alle fall, sier Heibl.

Slo verdensmester
I helgens løp lå ungguttene på en solid åttendeplass etter første omgang. Noe smårusk ned banen gjorde at laget falt tre plasser ned i andre omgang.

Det laget synes er ekstra morsomt er at de slo både en tidligere verdensmester og flere lag som deltok i OL i Sotsji. 

Guttegjengen håper at gode resultater kan være med på å løfte bob-interessen i Norge. Fortsetter denne fremgangen så er det kanskje ikke bare med ski på beina vi vinner OL-gull i Pyeongchang i 2018.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere