*Nettavisen* Sport.

Her er Rangers' marerittstatistikk

LEDER: Martin St. Louis (i blått) og New York Rangers leder 3-2 og går videre til neste runde av NHL-sluttspillet med seier neste kamp.

LEDER: Martin St. Louis (i blått) og New York Rangers leder 3-2 og går videre til neste runde av NHL-sluttspillet med seier neste kamp. Foto: Bruce Bennett (Afp / NTB scanpix)

New York Rangers må snu vond trend for å vinne neste kamp.

29.04.14 07:17

RANGERS – FLYERS 4-2 (3-2 i kamper):

NEW YORK (Nettavisen): Etter en ny seier mot Philadelphia Flyers har New York Rangers muligheten til å avgjøre sluttspillserien natt til onsdag, når lagene braker sammen for sjette gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hvis det skal skje, må Rangers snu den vonde trenden de har hatt i sluttspillet siden 2009. Hver gang blåtrøyene har tatt ledelsen i en best-av-sju-serie, har de tapt den påfølgende kampen.

De gangene Rangers har tatt seg videre til neste runde har det skjedd i den syvende og avgjørende kampen.

Ny sjanse

I årets første sluttspillrunde mot Flyers har Rangers ledet både 1-0 og 2-1 i kamper, men ikke klart å skaffe seg et større forsprang. Dermed har det blitt en lang og tøff runde mellom lagene. Med 3-2-ledelse får de nå en ny mulighet.

- Det er sånn sluttspill er, så det er ganske normalt. Vi ser jo det i de andre kampene, de går jo til seks og syv, de også. Det er sånn det er, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Sist gang Rangers tok en to kampers ledelse i en sluttspillrunde var i 2009, da laget møtte Washington Capitals i første runde. Det endte med 4-3 seier til Washington.

For å finne forrige gang Rangers vant en sluttspillserie etter seks kamper eller færre, må man tilbake til 2008, da New Jersey Devils ble beseiret 4-1.

Rivaloppgjør

Nå ser Rangers-spillerne frem til å kunne bryte tapsrekken på hjemmebanen til en av deres argeste konkurrenter.

- Vi må bare gå inn der og vinne kampen. Vi vil avgjøre dette på arenaen deres, og da må vi ha den rette innstillingen for å kunne klare det, sier Marc Staal.

Det er alltid ampert når disse to lagene møtes og Rangers-trener Alain Vigneault sa på pressekonferansen søndag at han venter et knalltøft oppgjør.

- Det kommer til å være ett lag som vil kjempe for å spille videre, og ett lag som vil prøve å få dette unnagjort med en gang. Alle kampene hittil har hatt høy intensitet og jeg tror ikke den neste kampen kommer til å bli annerledes, sier Vigneault.

New York Rangers spiller sin neste kamp mot Philadelphia Flyers natt til onsdag. Hvis Rangers vinner møter de vinneren av Columbus Blue Jackets og Pittsburgh Penguins i neste runde. Hvis Flyers vinner blir det en ny og avgjørende kamp mellom Philadelphia og New York natt til torsdag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.