*Nettavisen* Sport.

Her er Rangers-stjernens Zucca-bønn

- ZUCCA, BLI VÆRENDE: Martin St. Louis og lagkompisene håper Mats Zuccarello Aasen kommer til enighet med klubben om ny kontrakt. Foto: Alex Goodlett (Afp / NTB scanpix)

- Tilbyr de meg en kontrakt som viser at de tror på meg, så blir vi nok enige, sier Zucca til Nettavisen.

DENVER (Nettavisen): Mats Zuccarello Aasen har vært i storform for New York Rangers den siste tiden.

Han har plukket poeng i syv kamper på rad, og har fire scoringer og fem målgievnde pasninger i løpet av de kampene.

Natt til fredag var nordmannen nok en gang sentral for Rangers da han scoret Manhatten-lagets tredje mål, i Rangers' 6-3-seier borte mot Colorado Avalanche.

Etter sesongen går kontrakten hans med Rangers ut, og det er mange spekulasjoner rundt klubbfremtiden hans.

Etter den siste tidens storspill, er det i alle fall ingen tvil om at lagkameratene hans ønsker at Zucca signerer ny kontrakt og blir værende i klubben.

Lagkompisene vil beholde Zucca
- Ja, selvsagt ønsker vi det! Vi vil at han skal bli værende her. Han er en fantastisk spiller, og forhåpentligvis klarer de å komme til en løsning med klubben slik at han kan fortsette hos oss, sier Marc Staal til Nettavisen.

Også lagkameart Martin St. Louis håper publikumsfavoritten i Madison Square Garden blir værende også utover denne sesongen.

- Det er ikke opp til meg å diskutere, men selvsagt ønsker vi at han blir værende. Han er en meget viktig spiller for laget, sier St. Louis til Nettavisen.

Foran denne sesongen gikk Zuccarello med på å skrive under på en ny ettårskontrakt med klubben, og dersom de ikke kommer til enighet snart, kan han forlate klubben og knytte seg til en annen NHL-klubb.

Zucca har kun spilt for Rangers i NHL, og han har hele tiden vært tydelig på at han stortrives i klubben.

Kontrakten hans denne sesongen gir ham en årslønn på rundt 21 millioner norske kroner, noe eksperter mener er langt under markedsverdi for en spiller som Zucca.

- Vise at de tror på meg
Nordmannen selv håper også at klubben kommer med en kontrakt som gjør at han føler seg verdtsatt av klubben.

- Hvis jeg føler at de tilbyr meg en kontrakt som viser at de tror på meg, så blir vi nok enige, sier Zuccarello til Nettavisen.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

HET: Zucca er i storform for Rangers, og på de siste syv kampene står han med ni målpoeng, fire scoringer og fem målgivende pasninger. Her har nordmannen scoret ett av sine to mål borte mot Toronto Maple Leafs. Foto: Frank Gunn (Pa Photos / NTB scanpix)


Den kommentaren tyder på at han mener han burde bli tilbudt en kontrakt med mye høyere grunnlønn enn hva han har per i dag.

- Ja, vi får se da. Det er mye spørsmål om kontrakten min. Vi får se hva som skjer til slutt, og vi får håpe det ordner seg.

- Men det er her du vil bli værende?

- Ja, selvfølgelig! Det er her jeg har vært hele tiden og det er her jeg trives bra. Så hvis det ordner seg, så ville det vært det beste, smiler Zucca.

- Meget viktig spiller for oss
Lagkompisene mener også Zucca spiller en meget sentral rolle for Rangers.

- Han er veldig viktig for laget og får mye istid. Han er veldig kreativ og skaper mange sjanser. Han spiller med mye selvtillit om dagen og han er veldig gøy å se på. Jeg har sett ham i ett år nå, og han har jobbet hardt hele veien. Det er godt å se at han får belønning, smiler St. Louis.

Klikk på bildet for å forstørre.

LIKER ZUCCA: Marc Staal mener Zucca er en avgjørende spiller for New York Rangers. Foto: Adam Hunger (Reuters / NTB scanpix)

Lagkamerat Staal er glad for at Zucca nå endelig har funnet storformen.

- Han har vært veldig god de siste par ukene og har skapt mange sjanser. Han har også scoret mange mål og han har begynt å skyte mer på mål. Han er en fantastisk offensiv spiller når han spiller slik.

- Det er til stor hjelp for laget vårt og det er fantastisk å se, smiler sympatiske Staal.

- Avgjørende spiller for oss
Natt til onsdag ble Zucca matchvinner i bortekampen mot Toronto Maple Leafs, og natt til fredag scoret han Rangers' tredje mål borte mot Avalanche.

Slik Zucca spiller om dagen, er han en av lagets aller viktigste spillere.

- Helt klart, han har vært avgjørende for oss den siste tiden, skryter Staal.

- Han er en meget viktig brikke i laget vårt, og nå har han fått en sentral rolle i overtallsspillet vårt. Han skaper mye fremover i banen, sier Rangers-backen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.