*Nettavisen* Sport.

Her er tallene som forklarer Zuccarello-feberen

NY SEIER: Mats Zuccarello og New York Rangers utlignet til 2-2 rett før slutt og scoret seiersmålet mot Philadelphia Flyers på et straffeslag fra Keith Yandle i overtidsperioden. Foto: Adam Hunger (Ap / NTB scanpix)

- Jeg er overrasket, erkjenner Mats Zuccarello overfor Nettavisen.

NEW YORK (Nettavisen): Hvis du er blant dem som har sett navnet til Mats Zuccarello så ofte i norske aviser at du har lurt på hvorfor i all verden det skrives så mye om ham, kommer du snart til å få svaret.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Hvis du er blant dem som har sett mange av kampene hans i verdens beste ishockeyliga, National Hockey League (NHL), har du sannsynligvis for lengst forstått hvorfor 28-åringen er en av Norges mest omtalte idrettsutøvere.

Gutten er god.

Veldig, veldig god.

Nå har USA Today også tallfestet dette. Blant spillere som har fått mer enn 2000 minutter istid de siste to sesongene til sammen, er Mats Zuccarello den 15. beste i hele NHL når det gjelder poengproduksjon i spill fem mot fem.

Zuccarellos 2,18 poeng per 60 minutter istid er bedre enn eksempelvis Jakub Voracek og Phil Kessel.

- Det er hyggelige tall. Jeg er selvfølgelig overrasket, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

I treningskampen mot Philadelphia Flyers natt til tirsdag, som endte med 3-2-seier til New York Rangers, viste Zuccarello flere ganger hvorfor han er en av de beste spillerne i NHL.

Han bokførte en assist på 1-2-reduseringen til Dan Girardi 4,21 minutter ut i tredje periode. I tillegg spilte han fri lagkamerater til 2-3 andre utsøkte målsjanser, og kom også til skudd i gode posisjoner et par ganger selv.

- Formen er bra. Det føles bra, sier Zuccarello i garderoben i Madison Square Garden etter matchen.

- Hvordan forklarer du de gode tallene i fem mot fem?

- Jeg prøver å være en god fem-mot-fem-spiller. Vi har mange som spiller i power play. Jeg fokuserer ikke så mye på det, så lenge vi scorer mål og de gutta som spiller, gjør det bra, så får jeg spille bra fem mot fem. Jeg får gjøre litt mer power play-poeng, bare.

Den sjansen får han sannsynligvis nå, ettersom Martin St. Louis har lagt opp og Zuccarellos status i Rangers er mer befestet enn noensinne.

- Vi får se. Det har ikke så mye å si for meg, sier Zuccarello til Nettavisen.

Det er ingen spor igjen av den alvorlige hodeskaden i spillet til Mats Zuccarello. Han fremstår som den samme spilleren som før - kansje til og med et lite hakk mer bestemt og effektiv.

- Jeg føler meg pigg. Timingen mangler litt innimellom, men i dag føler jeg at jeg spiller veldig bra. Det er positivt, sier Zuccarello, som gjorde 59 poeng på 77 kamper sesongen 2013/14 og 49 poeng på 78 kamper i fjor.

- Hvor stor er sjansen for at du gjør flere poeng nå?

- Om jeg gjør null poeng og vi vinner Stanley Cup, tar jeg heller det. Det viktigste er at vi vinner. Man har kanskje fokusert litt på poeng før, når man har spilt for å holde seg i ligaen, men nå er jeg i NHL i fire år til, så nå er det bare fokus på å gjøre det best mulig for å vinne hockeykamper. Men det er klart, jeg har en offensiv rolle, så jeg håper å bidra litt i ny og ne, smiler Zuccarello.

Han har gjort tre poeng på sine to treningskamper. Nå er det bare en drøy uke igjen til sesongen starter, med grunnseriekamp nummer 1 av 82, borte mot Chicago Blackhawks 7. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag