RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her forlater Bergers rival Kollen-arenaen forslått

FALT: Kaisa Mäkäräinen falt og slo seg under jaktstarten lørdag. Her forlater hun skiskytterarenaen i Kollen etter lørdagens renn.
FALT: Kaisa Mäkäräinen falt og slo seg under jaktstarten lørdag. Her forlater hun skiskytterarenaen i Kollen etter lørdagens renn. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
- Jeg falt ganske stygt, sier Kaisa Mäkäräinen.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen var lite fornøyd med løypene i Holmenkollen på torsdagens sprint, og til tross for at hun synes forholdene var bedre på lørdagens jaktstart, fikk hun igjen problemer i løypa.

I en av utforkjøringene på første runde falt den finske jenta, og tapte nærmere 15 sekunder til teten.

- Jeg falt på førsterunden i en av utforkjøringene. Jeg falt ganske stygt. Jeg er glad for at det var et gjerde der og at jeg ikke falt over det, sier Mäkäräinen til den norske pressen.

- Nå har jeg blå knær og fingrene mine gjorde vondt på de første rundene. Jeg landet på magen min, men jeg er glad for at ingenting skjedde med riflen, sier Mäkäräinen.

Den finske jenta kom imidlertid sterkt tilbake og klatret opp til en imponerende fjerdeplass. 

Det betyr at det kun er fem poeng opp til Tora Berger i kampen om sammenlagtseieren.

4. PLASS: Kaisa Mäkäräinen gikk seg opp til en imponerende fjerdeplass på jaktstarten.

- Fortalte at hun ramlet
Berger kunne lørdag glede seg over nok en andreplass i Kollen.

Hun fikk med seg at hennes finske konkurrent falt, men tror ikke at det vil ha noe å si for søndagens sesongavslutning. 

- Hun fortalte at hun ramlet. Hun sa at hun hadde ramlet på magen på førsterunden, sier Berger til den norske pressen.

- Jeg tror ikke at det har så mye å si. Det er vanskelig for meg å svare på. Jeg vet ikke hvor mye hun slo seg, men hun klarte å gå fort etterpå likevel, så jeg tror det går bra, jeg, sier Berger.

- Vet ikke hva jeg skal tenke
Søndag arrangeres altså sesongens siste verdenscuprenn, og det ligger an til en virkelig thriller.

- Jeg vet ikke hva jeg skal tenke om det. Jeg må prøve å gjøre et så bra løp som mulig, og så får jeg se hva det holder til, sier Berger. 

FÅR SE: Tora Berger ville si lite om hva hun tenker om duellen mot Kaisa Mäkäräinen.


Også Mäkäräinen er spent.

- Det vil bli et spennende løp i morgen. Det blir en kamp akkurat som i dag. Vi får se hva som skjer i. Alle er slitne, og forholdene er ganske vanskelig her, så alt kan skje, sier den finske jenta.

Godt utgangspunkt
Tora Berger hadde et godt utgangspunkt på lørdagens jaktstart, da hun startet 11 sekunder bak vinneren av torsdagens sprint, Darja Domratsjeva.

Verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen lå hele 1 minutt og 26 sekunder bak den hviterussiske jenta, og få hadde regnet med finnen før start.

Men vanskelig vindforhold skulle skape store problemer for de fleste skiskytterne i Holmenkollen.

Kuzmina vant
Slovenske Anastasija Kuzmina, som startet hele 40 sekunder bak Domratsjeva, taklet forholdene best. Med til sammen to bom passerte hun først over målstreken i Kollen.

På plassen bak fulgte Tora Berger, 41,8 sekunder bak vinneren. Berger var en av mange som slet på standplass og bommet hele fire ganger lørdag.

Dessverre for Berger hadde Mäkäräinen en langt bedre dag på standplass og klatret kraftig på resultatlisten med kun to bom. I mål var den finske jenta 58,4 sekunder bak Kuzmina på en fjerdeplass.

Fem poeng skiller
Det betyr at det ligger an til en fantastisk avslutning på verdenscupen i skiskyting med fellesstart i Holmenkollen søndag. 

I utgangspunktet er det Mäkäräinen som leder verdenscupen sammenlagt med ti poeng før søndagens avslutning, men stryker man jentenes dårligste renn, er det Berger som leder med fem poeng.

Det betyr at Berger vil med seier på søndagens fellesstart vinne verdenscupen sammenlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere