*Nettavisen* Sport.

Her takker han Zucca & co. etter morens død

FØLELSESLADD: Martin St. Louis takket lagkameratene for støtten etter morens bortgang under en tale i garderoben etter seieren mot Pittsburgh. Foto: NHL.com

Mats Zuccarello Aasen fikk høre en følelsesladd takketale fra stjernekompisen som nylig mistet sin mor.

12.05.14 09:46

NY RANGERS – PENGUINS 3-1 (3-3 i kamper):

NEW YORK(Nettavisen): Det var ikke en tilskuer i Madison Square Garden som satt stille i setet sitt da Martin St. Louis sendte New York Rangers i ledelsen mot Pittsburgh Penguins i den sjette sluttspillkampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forrige torsdag ble St. Louis rammet av en personlig tragedie, da hans mor døde brått av et hjerteinfarkt.

Nattens kamp ble følelsesladet for kanadieren. Den andre søndagen i mai er nemlig morsdag i Nord-Amerika. Faren og søsteren til St. Louis hadde flydd inn fra Montreal for å være tilstede på kampen.

Derfor var det trampeklapp da St. Louis scoret etter 3,34 minutter.

- Det er morsdag og jeg har både faren og søsteren min her. Dette har vært en tøff tid for hele familien min. Det å kunne gi laget ledelsen her føltes veldig godt, sier St. Louis.

Mats Zuccarello sier det ga laget et stort løft at det var nettopp St. Louis som sendt Rangers i føringen.

- Det var deilig for ham og ikke minst for all gutta her inne, sier Zuccarello til Nettavisen.

Etter kampen ble St. Louis hedret med en stjerne som kampens beste spiller og den største bidragsyteren i 3-1 seieren til Rangers. Deretter holdt han en følelsesladet takketale i garderoben.

- Dere har vært fantastiske for meg de siste to dagene og det kommer jeg aldri til å glemme.

Se talen her:

HTML EMBED


Inspirasjon
Zuccarello er full av lovord om veteranen, som kom til Rangers i begynnelsen av mars, da kaptein Ryan Callahan ble sendt til Tampa Bay Lightning i bytte.

- Martin er strålende og en super lagperson med det han har gått igjennom de siste dagene med moren sin. Det er spesielt å ha en spiller her som har sånn rutine og har vunnet Stanley Cup, sier Zuccarello til Nettavisen.

St. Louis dro tilbake til Canada for å være med familien torsdag kveld, men ble enig med dem om at moren ville ønsket at St. Louis skulle spille de siste kampene mot Pittsburgh. Det har gitt laget inspirasjon, ifølge Zuccarello.

- Det er veldig trist, det som har skjedd, og det gir oss et utrolig løft at han velger å bruke tiden sin her sammen med oss, sier Zuccarello til Nettavisen.

Se høydepunkter (med tillatelse fra Viasat Norge)

HTML EMBED


Lagspill
Rangers har de to siste kampene framstått som et mye bedre lag. Etter to kamper uten nettkjenning, har det blitt åtte mål på de siste to oppgjørene.

Natt til mandag var Rangers igjen det beste laget.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY SEIER: Drømmen om avansement i sluttspillet lever for Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers. Foto: Elsa (AFP / NTB scanpix)


- Jeg synes hele laget gjør en knallbra jobb. Det var fullt fortjent, sier Zuccarello til Nettavisen.

Spesielt den defensive delen av spillet ble viktig for blåtrøyene, ifølge nordmannen. Stjernegalleriet til Penguins klarte bare å overliste Henrik Lundqvist én gang, og da trengte de hjelp fra skøyten til Kevin Kline.

- Vi spiller bra i forsvar. Det er en tøff kamp med mye fram og tilbake. Vi hadde to gode undertall og to dårlige overtall. Det var en bra lagmatch det her, sier Zuccarello til Nettavisen.

Martin St. Louis ga Rangers ledelsen 1-0 etter 3,34 minutter. Carl Hagelin økte ledelsen til 2-0 etter 6,25 minutter. Brandon Sutter reduserte til 1-2 med fire minutter igjen i første periode. Derick Brassard la på til 3-1 etter 15,30 minutter i andre periode.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.