Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hetland ny landslagstrener

BLIR LANDSLAGSTRENER: Tor Arne Hetland.
BLIR LANDSLAGSTRENER: Tor Arne Hetland. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tor-Arne Hetland er ansatt som ny landslagstrener i langrenn. Han skal samarbeide tett med hovedtrener Trond Nystad på allroundlandslaget.

- Vi har hatt samtaler med Tor-Arne en liten stund med tanke på en erstatter for Steinar Mundal. Han har samlet mye erfaring i utlandet med gode resultater. Han er ambisiøs, og planen på sikt er kanskje at han skal ta over som hovedtrener for allroundlaget når Trond trekker seg tilbake, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

41-åringen ga seg som aktiv langrennsløper etter 2009-sesongen. I løpet av sin karriere vant han tre VM-gull og ett OL-gull. Han sikret også fem NM-gull mellom 2000 og 2008.

De siste sesongene har Hetland vært landslagstrener i Tyskland, Sveits og Canada. Rogalendingen har utdannelse som diplomtrener fra Sveits. Det tilsvarer topptrenerstudiet i Norge.

– Jeg mener jeg har høstet nok erfaring internasjonalt til å komme hjem til Norge. Nå er jeg klar for min største trenerutfordring, sier Hetland.

- Først og fremst er vi nysgjerrige på erfaringen hans fra Tyskland, Sveits og Canada. Alle kjenner jo Tor-Arne som den idrettsutøveren han er og de prestasjonene han har levert. Han har fokus på detaljer og er nøye. Han har absolutt noe å tilføye, ikke minst med tanke på at han vil være i en utfordrerrolle til Trond, sier han.

- Det er noe vi har etterlyst lenge. Vi har mange løpere med base i Trondheim, og med Tor-Arne der blir det lettere å følge opp disse fra dag til dag.

- Til tross for at han har vært i mange land, er han ganske fersk som trening. Vi har sett utvikling, og ønsker å fortsette den utviklingen i Norge slik at han er klar for å ta rollen som hovedrollen når den tid kommer. Han er veldig ydmyk på det, fortsetter Løfshus.

- Jeg føler meg privilegert som får jobbe i Norge med så mange gode langrennsløpere. Dette har jeg sett fram til i mange år, og nå får jeg sjansen, forteller Hetland. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere