Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hilde på vei tilbake

Tom Hilde begynner å finne formen.
Tom Hilde begynner å finne formen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Tom Hilde ser ut til å være på full fart tilbake til formen etter at han ble vraket på landslaget. Lørdag tok han annenplass i et norgescuprenn i Midtstubakken.

Asker-hopperen har ikke hoppet så bra på over ett år. I norgescupåpningen lørdag ble han hårfint slått av Fredrik Bjerkeengen.

– Herlig start på sesongen. Jeg er kjempefornøyd med seier, sier Bjerkeengen.

Bjerkeengen har overbevist tidligere i sesongoppkjøringen, men mange ble overrasket over at Hilde var best av alle i finaleomgangen, og at han var så nær vinneren.

Bjerkeengen landet på 106,5 meter i første omgang, men slo av fem meter i finalen. Hilde hadde 103 og 102,5 meter i sine to hopp og endte til slutt 3 poeng bak.

– Jeg er kjempefornøyd med å være så nær seier. Jeg har ikke hoppet så bra på over ett år, og har ikke vært i nærheten av slike resultater på lang tid. Ni dager i Spania må ha gjort jobben. Spesielt sistehoppet i dag var meget bra, men de to andre var også greie. Framgangen er solid. Jeg har absolutt ambisjoner om å komme meg tilbake på det øverste nivået i vinter, sier Hilde.

Ingen av de aller beste norske var med i Midtstubakken lørdag.

I kvinneklassen tok Anniken Mork karrierens første seier og var strålende fornøyd med det. Heller ikke der var de beste norske hopperne med. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!