*Nettavisen* Sport.

Hilde på vei tilbake

Tom Hilde begynner å finne formen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Tom Hilde ser ut til å være på full fart tilbake til formen etter at han ble vraket på landslaget. Lørdag tok han annenplass i et norgescuprenn i Midtstubakken.

Asker-hopperen har ikke hoppet så bra på over ett år. I norgescupåpningen lørdag ble han hårfint slått av Fredrik Bjerkeengen.

– Herlig start på sesongen. Jeg er kjempefornøyd med seier, sier Bjerkeengen.

Bjerkeengen har overbevist tidligere i sesongoppkjøringen, men mange ble overrasket over at Hilde var best av alle i finaleomgangen, og at han var så nær vinneren.

Bjerkeengen landet på 106,5 meter i første omgang, men slo av fem meter i finalen. Hilde hadde 103 og 102,5 meter i sine to hopp og endte til slutt 3 poeng bak.

– Jeg er kjempefornøyd med å være så nær seier. Jeg har ikke hoppet så bra på over ett år, og har ikke vært i nærheten av slike resultater på lang tid. Ni dager i Spania må ha gjort jobben. Spesielt sistehoppet i dag var meget bra, men de to andre var også greie. Framgangen er solid. Jeg har absolutt ambisjoner om å komme meg tilbake på det øverste nivået i vinter, sier Hilde.

Ingen av de aller beste norske var med i Midtstubakken lørdag.

I kvinneklassen tok Anniken Mork karrierens første seier og var strålende fornøyd med det. Heller ikke der var de beste norske hopperne med. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.