RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hirscher frykter Jansrud

FRYKTER JANSRUD: Men Marcel Hirscher ligger an til å vinne sammenlagtcupen igjen.
FRYKTER JANSRUD: Men Marcel Hirscher ligger an til å vinne sammenlagtcupen igjen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Østerrikeren føler seg ikke trygg.

Den østerrikske stjernealpinisten Marcel Hirscher er ikke overbevist om at kampen mot Kjetil Jansrud om sammenlagtcupen er helt avgjort.

Onsdag starter årets verdenscupfinale med utfor i franske Meribel. Foran de avsluttende rennene har Hirscher 164 poengs forsprang til Jansrud i sammenlagtcupen. Det skal normalt sett holde.

Hirscher nekter imidlertid å innkassere seieren før all tvil er feid til side.

- Hvert eneste poeng er utrolig mye verdt. Det kommer til å bli veldig spennende helt til siste slutt. Jeg ser fram til denne ukens konkurranser, sier han til den østerrikske avisen Kronen Zeitung.

Har ikke lykkes
26 år gamle Hirscher har om ikke annet bred erfaring i å avgjøre tette dueller til egen fordel. I helgen kan han ta sine fjerde strake seier i sammenlagtcupen.

Østerrikeren innledet sesongen strålende med seks seirer og ytterligere tre pallplasser på de første 11 konkurransene. I annen halvdel av sesongen har det gått noe tyngre.

- Det har ikke kjentes så ille, men jeg har ikke lyktes helt, sier Hirscher, som også tok to gull og ett sølv i VM tidligere i vinter.

Sist helg avgjorde han storslalåmcupen til sin fordel og knappet i tillegg innpå Felix Neureuther i kampen om slalåmcupen.

Jansrud kan avgjøre
Kjetil Jansrud har på sin side allerede avgjort super-G-cupen. Onsdag kan han i tillegg sikre seg glasskula som sesongens beste utforkjører.

Foran onsdagens avslutningsrenn leder Jansrud utforcupen med sine 505 poeng, men østerrikeren Hannes Reichelt er kun 20 poeng bak.

På kvinnesiden er det østerrikske Anna Fenninger og slovenske Tina Maze som kjemper om verdenscupen sammenlagt. Fenninger vant forrige sesong, mens Maze vant året før det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere