RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk gull for Kristoffersen

SEIER: Henrik Kristoffersen ble historisk, etter nok et gull i junior-VM.
SEIER: Henrik Kristoffersen ble historisk, etter nok et gull i junior-VM. Foto: Don Emmert (Afp)
Sist oppdatert:
Ingen har tatt flere gull i junior-VM.

Henrik Kristoffersen sikret seg sin femte gullmedalje i junior-VM da han vant storslalåm på suverent vis i Hafjell søndag.

Den norske 20-åringen er allerede i verdenstoppen på seniornivå, og han var derfor storfavoritt før rennet. Og han leverte til fulle.

Etter å ha ledet soleklart etter første omgang, kunne Kristoffersen enkelt kontrollere inn til seier. Han vant 96 hundredelers sekund foran sveitseren Loic Meillard på annenplass.

Vil slå rekorden
Gullet var Kristoffersens femte totalt i junior-VM. Det er en tangering av rekorden til østerrikeren Benjamin Raich.

- Herlig å vinne på hjemmebane. Jeg jakter rekord, og jeg er godt fornøyd med rennet, sa Kristoffersen.

- Benjamin er en stor alpinist og det er herlig å tangere rekorden hans. Østerrikeren har vunnet mye, så det er veldig kult. Men jeg satser på å slå rekorden hans i morgen (mandag), la vinneren til.

Mandag er han som regjerende mester storfavoritt når slalåm står på VM-programmet. I tillegg bør seierssjansene være gode i kombinasjonen tirsdag.

Sterk laginnsats
Marcus Monsen sørget for at det ble to nordmenn på pallen. Han lå som nummer to etter første omgang, men kjørte seg ned én plass til bronse til slutt, 1,16 sekund bak Kristoffersen.

- Akkurat da jeg kom i mål var det surt på grunn av at jeg var så nær sølv, men kjøringa var bra. Jeg er veldig fornøyd med dagens innsats. Det er stort å ta medalje her og et mål jeg er veldig glad for å ha oppnådd, sa Monsen.

Landslagstrener Arthur Koot var strålende fornøyd med laginnsatsen.

- Henrik kjørte to solide omganger og det holdt greit til seier. Marcus kjørte også utrolig sterkt. Laginnsatsen i dag er fantastisk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere