*Nettavisen* Sport.

Historisk utforseier for Svindal: - En rå idrettsmann!

NY SEIER: Aksel Lund Svindal tok lørdag vant lørdag sitt 11. verdenscuprenn i utfor.

Nordmannen imponerte igjen.

19.12.15 14:19

Aksel Lund Svindal (32) ble lørdag historisk etter at han vant utforrennet i Val Gardena foran Guillermo Fayed fra Frankrike og lagkamerat Kjetil Jansrud.

Svindal er nå nordmannen som står med flest utforseiere i verdenscupen etter at han vant sitt 11. verdenscuprenn i utfor. Det er én seier mer enn hva Lasse Kjus har.

- Det er helt enormt hvordan han dominerer. Han gjør akkurat som han vil. En rå idrettsmann, sier NRKs ekspertkommentator og alpinlegende Kjetil André Aamodt etter at Svindal tok ledelsen i Val Gardena.

Selv var vinneren godt fornøyd med jobben han gjorde lørdag.

- Jeg traff bra oppe, og jobbet med terrenget så bra jeg kunne, men det er litt vanskeligere å gjøre det når man ikke ser det så godt. Så går det fort i mellompartiet, og der var det litt småplukk, men det var bare å gi gass, stilkarakterer teller ikke her, sier en svært blid Lund Svindal til NRK.

To nordmenn på pallen

Det var knyttet stor spenning utforrennet i Val Gardena etter nordmennenes historiske bragd i super-G-rennet fredag hvor det ble trippel norsk.

Og at nordmennene er i form er det fortsatt ingen tvil om etter lørdagens renn.

Italienske Peter Fill ledet lenge utforrennet i Val Gardena , men det var helt til Kjetil Jansrud satte utfor. Nordmannen som ble nummet to fredag, kjørte svært bra hele veien og tok ledelsen med tiden 1:55,26.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjetil Jansrud leverte nok et fantastisk løp i Val Gardena. Foto: AFP PHOTO (OLIVIER MORIN)

Jansrud holdt på ledelsen en stund, men det var helt til lagkamerat Lund Svindal kjørte i mål. Svindal var igjen suveren og kunne glede seg over å være 46 hundredeler foran Jansrud ved målstreken.

Tre hundredeler foran Jansrud

Det kunne se ut til at det skulle bli dobbelt norsk, men franske Fayed, som kjørte på startnummeret etter Svindal, snek seg tre hundredeler foran Jansrud og ble dermed nummer to.

Likevel kan de norske utøverne glede seg over nok en stor prestasjon i Val Gardena med første- og tredjeplass.

- Helt rått hvordan Kjetil, Aksel og Aleksander dominerer i utfor og super-G i verdenscupen, sier ekspertkommentator Aamodt.

- Jeg møtte noen østerrikere her oppe og de bare rister på hodet. De er vant med at det er de som tar de tre første plassene, men nå er det lille Norge som gjør det. Vi begynner å bli store Norge, forklarer alpinlegenden.

Aleksander Aamodt Kilde, som ble nummer tre fredag, fikk problemer i utforløypa i Val Gardena. Nordmannen holdt seg på beina, men klarte ikke å komme seg til mål.

En som dessverre ikke klarte å holde seg på beina var østerrikske Matthias Mayer. Østerrikeren falt stygt og ble hentet med ambulansehelikopter fra løypa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.