Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelmeset overrasket over Northug-vraking

OVERRASKET: Odd-Bjørn Hjelmeset sier han var overbevist om at Northug skulle få gå Tour de Ski. Det får han ikke. Her er de to sammen på en pressekonferanse i Vancouver.
OVERRASKET: Odd-Bjørn Hjelmeset sier han var overbevist om at Northug skulle få gå Tour de Ski. Det får han ikke. Her er de to sammen på en pressekonferanse i Vancouver. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg var overbevist om at Petter skulle få den sjansen, men da har de vurdert at han ikke har prestert godt nok, sier Hjelmeset til Nettavisen.

Torsdag ble det klart at Petter Northug ikke er tatt ut til Tour de Ski. Dermed henger håpet om å komme seg til OL i en tynn tråd for langrennsstjernen.

Tidligere landslagsløper Odd-Bjørn Hjelmeset sier han har stor respekt for uttaket, og mener det er kun Vidar Løfshus og Tor Arne Hetland sitter på informasjonen som skal til for å gjøre et riktig laguttak.

- Nå skal Petter ha gått noen tester på mølle, og hvis det stemmer, så har vel ikke ikke skiforbundet vært enig i at det har vært bra nok. Det er så enkelt. Vi må stikke fingeren i jorda og se at det er to stykk her som til enhver tid skal ta ut det beste laget. Og hvis de mener at Petter ikke er god nok, så må vi bare respektere det, sier Hjelmeset til Nettavisen.

- Overbevist om at han skulle få sjansen

- I en OL-sesong, bør man ikke se på hvem som kan vinne medaljer også - ikke hvem som er best til enhver tid gjennom sesongen? Eller har det blitt vurdert i dette uttaket også, tror du?

- Det er det vi ikke vet. De testene og de intervallene har tydeligvis ikke vært bra nok. Og det må man respektere, for det er tross alt de som tar ut laget som sitter på informasjonen.

- Personlig var jeg overbevist om at Petter skulle få den sjansen, men da har de vurdert at han ikke har levert bra nok, sier Hjelmeset.

RESPEKTERER UTTAKET: Odd-Bjørn Hjelmeset er klar på at bare Tor Arne Hetland og Vidars Løfshus vet om Petter Northug er i bra nok form.

Han mener uttaket er modig, for landslagstrenerne vet nøyaktig hvilken storm som venter når Northug ikke blir tatt ut.

- De legger hodet på blokka så det holder, for det er jo ingen som er enig, men de gjør bare jobben sin. Det er fryktelig synd for Petter sin eventuelle OL-deltakelse, og det er synd at han ikke får gå Tour de Ski.

- Tror du Northug kommer seg til OL nå?

- Sjansene blir mindre og mindre, i alle fall når han ikke er med i Tour de Ski heller. Da har han kun NM å kvalifisere seg på, så det begynner å bli lite plasser, det gjør det. Det blinker nok der, ja.

Aukland håper å se Northug i OL

Anders Aukland sier at han håper å se Petter Northug på startstreken i OL, men er klar på at det å ta ut løpere på det norske landslaget, er en vanskelig jobb.

- Jeg håper å se Petter i god form i OL, og da tror jeg nok Tour de Ski var en vei inn der, men det er kamp om plassene og mange som går fort, sier Aukland til Nettavisen.

- Hvordan blir Northugs vei til OL nå?

- Det sier seg selv at hvis han skal til OL, må han prestere i verdenscuprenn eller vinne NM. Det er veldig mange i Norge som går veldig fort, så det er kamp om plassene. En løper som Gløersen fikk jo ikke gå i Davos, så det er hard kamp om plassene hele veien.

HÅPER Å SE NORTHUG I OL: Anders Aukland håper Petter Northug kommer seg til OL i Pyeonchang.

- Tror du vi se Northug på startstreken i Pyeongchang?

- Jeg håper å se Petter på startstreken i OL, det gjør jeg.

- Har landslagsledelsen sitt på det rene, i og med at Northug ikke har prestert denne sesongen, eller bør man ta hensyn til hva han har levert i mesterskap tidligere?

- Alle vet at Petter har en spesiell historie, og det er alltid vanskelig å ta ut lag i Norge, for du har flere løpere som kan være på pallen enn det er plasser til. Du må ta hensyn til historien og til hva du tror kan levere et maksimalløp og være en mesterskapsløper. Det er alltid en fordel å være på landslaget, for de kommer lettere til i første verdenscuprenn i alle fall. Det er en kabal som må gå opp, og medaljekandidater som ikke får starte i OL. Sånn er det, sier Aukland.

Første reserve

Northug er tatt ut som førstereserve, opplyser landslagssjef Vidar Løfshus.

- Petter Northug er første reserve til Tour de Ski og har selv et sterkt ønske om å delta. Han har tilbud om å dra til Davos for å trene med laget, sier landslagssjef Vidar Løfshus om uttaket.

- Dermed kan han ved et eventuelt forfall steppe inn om han ønsker det. Vår klare anbefaling er likevel at Petter nå behøver å fullføre en god treningsperiode, og derfor har best av å gå gode konkurranser i januar.

Disse er tatt ut i troppen:

KVINNER
Mari Eide, Øystre Slidre IL
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Thea Krokan Murud, Søre Ål IL
Ragnhild Haga, Åsen IL
Kathrine Harsem, IL Varden Meråker
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Silje Øyre Slind, Oppdal IL
Heidi Weng, IL Bul
Tiril Udnæs Weng, IL Bul
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb

MENN

Niklas Dyrhaug, Tydal IL
Hans Christer Holund, Lyn Ski
Emil Iversen, IL Varden Meråker
Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IF
Sjur Røthe, Voss IL
Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF
Martin Johnsrud Sundby, Røa IL
Didrik Tønseth, Byåsen IL

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!