*Nettavisen* Sport.

Hjelmeset tviler på om noen slår Sundby

I FORM: Martin Johnsrud Sundby håper ikke nissen kom for tidlig i år. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Det han driver med nå er «outstanding».

30.11.15 09:48

TV 2-ekspert Oddbjørn Hjelmeset tviler på om noen har kapasitet til å tukte den kommende tobarnspappaen Martin Johnsrud Sundby i kampen om verdenscupseieren sammenlagt.

Sundby var i særklasse best under minitouren i Kuusamo. Fredag sjokkerte han med tredje beste tid i sprintprologen, lørdag skøytet han klart best i 10 kilometer skøyting, og søndag gikk han like fort som de beste selv om han var alene i front gjennom hele løpet.

- Det han driver med nå er «outstanding». Han fortsetter der han slapp i fjor og er bare helt rå. Nå er han blitt god i klassisk sprint også. Her ble han nummer tre i en prolog med alle de beste på plass, og det betyr at han også kan ta seg til finaler i klassisk sprint. Da er han blitt en helt komplett skiløper og en svært vanskelig mann å slå. Det blir tungt for de andre å ta fra ham verdenscuptrofeet denne sesongen. Martin Johnsrud Sundby er hel ved, sa Hjelmeset til NTB.

Imponert

Landslagssjef Vidar Løfshus er også full av lovord om sin per i dag klart beste skiløper på herresiden.

- Det meste er sagt og skrevet om Martin. Jeg støtter meg til det gutta på laget sier, og det er at han er en maskin. Han har utrolig fokus på detaljer, og en annen ting er å ta tak i det og jobbe med det og bli bedre. Han er helt eksepsjonell, sa Løfshus.

Sundby selv bidro til å dempe snakket om hvor sterk han er i øyeblikket med å droppe nyheten om at han skal bli pappa igjen i april i intervjuet med NRK etter løpet. Etter den internasjonale pressekonferansen kunne han snakke om det til de andre også.

Fra før har han og kona Marieke sønnen Markus (2) sammen.

- Det er fantastisk, og vi gleder oss veldig. Denne gangen har vi til og med timet det hakket bedre en sist. Sist gang var i slutten av april, nå er det i slutten av april. Den traff vi godt med, smilte Sundby.

Ballong

Søndag smalt Sundby til fra start og ledet med 40 sekunder allerede etter fire kilometer. Han hadde økt med nesten 30 sekunder mot alle andre.

- Hva tenkte du da?

- Du, da tenkte jeg at jeg hadde åpnet altfor hardt. Det var en altfor hard åpning som jeg fikk smake mot slutten. Etter 7,5 kilometer var jeg nesten sikker på at jeg kom til å sprekke som en ballong. Så jeg måtte roe meg ned for i det hele tatt å komme meg igjennom. Men jeg klarte å ta meg sammen, og etter fire runder skjønte jeg at jeg hadde kontroll. Jeg kunne ikke tape ett minutt på fem kilometer, sa Sundby til NTB.

- Jeg gikk ut som om jeg hadde ti løver i hælene ut fra start, og det var også planen, sa Sundby.

Mot slutten sikret han seieren. I mål var avstanden 44,7 sekunder ned til annenmann Petter Northug. Niklas Dyrhaug hadde beste etappetid.

Det rokker ikke ved Sundby strålende sesonginnledning.

- Nå er det blitt mange tøffer økter den uka her, og nå må jeg bare hjem og roe ned etter disse distansene, gå rolige turer på ski og forsøke å få overskudd igjen. Disse minitourene koster mye mentalt. Du må hele tiden lade om mot slik du ligger an. Det er et evig kjør.

Sundby ser fram til skiatlom og stafett i Lillehammer kommende helg.

- Da får vi svar på hvor god han virkelig er, sier TV 2-ekspert Oddbjørn Hjelmeset. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag