*Nettavisen* Sport.

Hjemmemarerittet fortsetter for Vålerenga

TAP: Vålerenga tapte 3-5 hjemme mot Frisk Asker. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Tapte sin tredje strake på hjemme-is.

Vålerenga sliter hjemme på Jordal. Torsdag tapte hovedstadens iskrigere 3-5 for Frisk Asker.

Det var Vålerengas tredje strake nederlag. Serieleder Stavanger hadde ingen problemer med å slå Manglerud Star 7-1. Laget er 3 poeng foran Sparta på annenplass.

Mathias Trettenes bidro med ett mål og to assist i kampen, som aldri ble særlig spennende. Til det dominerte hjemmelaget for mye. Skuddstatistikken ble vunnet hele 54-11.

Mest spenning var det i kampene på Jordal og Kristins Hall. Lillehammer slo Stjernen med 6-3 hvor begge lagene var i ledelsen to ganger hver i løpet av kampen.

Vålerenga har ofte slitt litt ekstra når Asker-laget har gjestet hovedstaden. Hjemmelaget kom derimot best i gang da lagets poengkonge Jørgen Karterud nettet, men rekken med Thomas Valkvæ Olsen, Anders Bastiansen og Mikael Dokken var vanskelig å stoppe og førstnevnte sto for utligningen.

Vålerenga gikk opp i en tidlig ledelse i midtperioden ved Tobias Lindström før Marshal Everson utnyttet det første overtallsspillet til 2-2. Dag Christian Frøystad og Torstein Nordrum sendte Frisk i føringen med 4-2, mens Martin Laumann Ylven utnyttet sitt lags første overtall til å redusere med den viktige 3-4-scoringen. Da satt Anders Bastiansen hadde røket på en to pluss ti minutter utvisning.

At rutinerte Bastiansen er viktig for årets Frisk-lag, beviste han da han økte til 5-3 etter 51.33.

I OL-byen scoret Stjernen først før hjemmelaget kom tilbake og gikk opp til 2-1. Så var det Stjernens tur til å snu kampen, men de klarte ikke å svare på Lillehammers sluttspurt og til slutt endte med 6-3.

Sparta Sarpsborg klorer seg til annenplassen, men klarte bare å slå poengløse Kongsvinger med 2-1. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.