Hjernerystelse for Uhrenholdt Jacobsen

HJERNERYSTELSE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen pådro seg hjernerystelse i Holmenkollen.

HJERNERYSTELSE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen pådro seg hjernerystelse i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby

Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper å være hjemme i løpet av kort tid.

09.03.14 19:46

Astrid Uhrenholdt Jacobsen pådro seg en hjernerystelse og er kraftig forslått etter fallet i langrennsløypa i Holmenkollen søndag.

Langrennslandslagets mediekontakt Gro Eide har vært i kontakt med Jacobsens mor søndag kveld.

- Hun (moren) sier at det går bedre og bedre med Astrid. Familien ønsker å ha så mye ro som mulig rundt det hele og ber mediene om å respektere dette, skriver Eide i en SMS.

Jacobsen falt etter omtrent en mil av søndagens tremil. Hun kjørte ut av løypa før hun traff en polstret lysmast med ryggen først. Hun skal ha vært ved bevissthet etter uhellet, men kraftig forslått.

- Hun fikk ett slag i hodet, ett slag i skulderen og ett slag i hofta. Hun er blitt skannet for det de tenkte seg det kunne være, men det er ingen stor dramatikk. Ut over det kan jeg ikke si noe mer, opplyste Torgeir Hansen i det medisinske støtteapparatet til NTB.

- Jeg ga Astrid en klem, da kom tårene. Deretter kom smilet fram igjen, sa han.

Aggressiv kjøring

Den amerikanske løperen Kikkan Randall kjørte like bak Jacobsen da uhellet inntraff. Hun forteller at de to droppet ploging før svingen.

- De fleste ploget i den svingen, men jeg og Astrid kjørte en litt mer aggressiv linje for å få fart ut på flaten. Det gikk galt for henne. Det er en veldig vanskelig sving, sa Randall til NRK.

- Hun ble kastet baklengs og falt kanskje en meter ned før hun traff stolpen. Jeg så at ansiktet hennes vrengte seg da hun kolliderte. Det var skummelt.

Stor fart

Også faren til Therese Johaug observerte fallet til 27-åringen. Han forteller at Jacobsen holdt stor fart.

- Hun så ut til å skli på et isete område av løypa. Deretter forsvant hun ut, gjennom sikkerhetsnettet og traff en lyktestolpe. Det gikk ikke lang tid før hjelpemannskapet var på plass, sa Thorvall Johaug til NRK.

Flere funksjonærer i tillegg til medisinsk personell stabiliserte Jacobsen før hun ble fraktet inn i ambulansen og senere til sykehus.

Jacobsen hadde et tøft OL i Sotsji i februar, hvor hun på åpningsdagen fikk beskjed om at hennes bror brått hadde gått bort. Hun gikk senere i lekene inn til fjerdeplass i sprint fri teknikk. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.