*Nettavisen* Sport.

Hockey-ekspert: - Zucca kunne tjent mye mer

NY KONTRAKT: Mats Zuccarello Aasen har skrevet under på ny kontrakt med New York Rangers.

NY KONTRAKT: Mats Zuccarello Aasen har skrevet under på ny kontrakt med New York Rangers. Foto: Frank Franklin Ii (Ap)

Mats Zuccarellos stjernestatus i New York bare vokser og vokser.

Mats Zuccarello Aasen skriver mandag under på en ny kontrakt med New York Rangers, melder ESPN. Den nye kontrakten binder han til klubben for fire nye år, og han får en årslønn på 4,5 millioner dollar, noe som tilsvarer 34 millioner norske kroner.

Hockey-ekspert i TV 2, Bjørn Erevik, er ikke overrasket over at Zucca får ny, forbedret kontrakt, selv om ryktene lenge gikk rundt at han kom til å bli tradet bort.

- Nei, dette var ikke overraskende. Alt Mats måtte gjøre var å fire litt på kravene, ser det ut til, sier Erevik til Nettavisen.

- Det er ingen tvil om at han er en viktig spiller for de. Denne kontrakten viser det, men det har heller aldri vært noen tvil om det. Rangers ville beholde Mats, og Mats ønsket å forlenge. Alt handlet nok om lønn mot slutten av forhandlingene.

Klikk på bildet for å forstørre.

HOCKEY-EKSPERT: Bjørn Erevik er hockey-ekspert for TV 2. Foto: Twitter

No-Trade-klausul
Zuccarello ønsket visstnok en kontrakt som kunne gi ham omtrent fem millioner dollar i året, men godtok å fire litt på lønnskravene. En av årsakene til at nordmannen godtar en lønn litt under ønsket sum, skal være at han har forhandlet frem en såkalt No-Trade-klausul (NTC) i kontrakten.

- Lønna er i alle fall ikke for høy. Jeg selv ville nok tippet på rundt fem millioner dollar, eller kanskje rett i underkant av fem millioner. Det kan hende at han i realiteten også har fått det, men at de på grunn av NTCen har måttet gått noe ned i lønn. Klausulen koster litt å ha i kontrakten, forteller Erevik.

En slik klausul gjør at Rangers ikke kan bytte han bort i løpet av kontraktstiden. Klausulen er ikke absolutt, men gjør at han eventuelt kun kan trades til et bestemt antall lag, ikke alle tretti, uten Zuccarellos samtykke. ESPN skal ha fått bekreftet fra sikre kilder at det er enighet om en delvis No-Trade-klausul. Når det kun er snakk om en delvis No-Trade-klausul, betyr det at han ikke kan byttes bort i løpet av de første to eller tre årene, for eksempel. Detaljene i kontrakten blir antageligvis offentliggjort i løpet av mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

JUBEL: Mats Zuccarello Aasen feirer et mål sammen med lagkamerat Derick Brassard. Foto: Frank Gunn (Pa Photos)

Kunne fått høyere lønn
Det at Zuccarello velger å godta en lavere sum, gjør han ikke noe mindre populær i New York. Fra før av har både trener Alain Vigneault og også fansen hyllet Zuccarello og hans innstilling til hockeyen. Også ved forrige kontraktsamtale firte nemlig Zuccarello på kravene for å få gjennom en avtale.

- Mats er veldig populær i New York, og han blir nok ikke mindre populær av å ha firt på kravet nok en gang, mener Erevik.

Erevik er klar på at Zucca selv er mer enn fornøyd med å bo i New York, og at det var viktig for nordmannen å bli i den samme klubben videre. Hadde dette ikke vært så viktig for han, ville han fått mulighet til å tjene enda mer penger i andre klubber, mener hockey-eksperten.

- Jeg tror han kunne fått 5-5,5 millioner om han ventet til kontrakten gikk ut til sommeren. Men da hadde det blitt en annen klubb enn Rangers.

Kulthelt
En av grunnene til at nordmannen ønsker å forbli i Rangers, er at klubben presterer veldig godt for tiden. Forrige sesong kom klubben helt til finalen i Stanley Cup, og Erevik ser ikke bort fra at de kan gå hele veien allerede denne sesongen.

- Med traden hvor Rangers får Keith Yandle fra Arizona inn og sender Anthony Duclair ut, tradet de vekk et kjempetalent mot en spiller som kan prestere med en gang. Det virker som de går litt all-in for å vinne Stanley Cup i år, og de var i finalen i fjor. Alle som vinner Stanley Cup blir kulthelter. Med Henrik Lundqvist (førstekeeper) tilbake, er dette fullt mulig, selv om det er tidlig å spå allerede nå, forklarer Erevik.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.