*Nettavisen* Sport.

Hockeygutta imponerte på nytt

MÅLSCORER: Stefan Espeland scoret 2-1-målet for Norge mot Slovakia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Sterk norsk seier mot Slovakia i bronsefinalen.

Et disiplinert og defensivt knallsterkt Norge vant 3-1 over ishockeynasjonen Slovakia og tok tredjeplassen i landslagsturneringen i Arosa.

Vertsnasjonen Sveits måtte ha forlengning for å beseire Norge i semifinalen fredag kveld. Noen timer etter at sveitserne sikret turneringsseieren med seier over Hviterussland sørget Roy Johansens gutter for å henvise Slovakia til sisteplassen.

Norge slapp til svært få sjanser og utnyttet selv effektivt tre av sine egne muligheter.

Manglet flere spillere

Det sto 0-0 ved første pause og så ut til å gå slik i 2. periode også, men så presset Magnus Lindahl fram en slovakisk feil, og Sparta-spiller Niklas Roest kontret inn kampens første mål.

En sjelden defensiv glipp i det norske laget gjorde at Patrik Lusnak kunne utligne tidlig i den siste perioden, men Norge svarte nesten umiddelbart. Bare 50 sekunder senere scoret Vålerenga-backen Stefan Espeland 2-1-målet.

KHL-proffen Jonas Holøs scoret målet som punkterte kampen.

Norge kom til turneringen uten mange viktige spillere, men gjennomførte to gode kamper og var på høyde med Sveits i semifinalen før ishockeynasjonen Slovakia ble satt på plass lørdag.

Flere seirer

På en god dag for norsk ishockey vendte kvinnelandslaget til 2-1-seier borte mot Frankrike med scoringer av Andrea Dalen og Ingrid Morset i siste periode. Med seieren tok Norge 2.-plassen i turneringen i Amiens. Også der ble det sveitsisk seier,

Norges U20-landslag avsluttet VM 1. divisjon i Italia med sin fjerde seier på fem kamper da Latvia ble slått 1-0 etter straffeslag. Eneste tap kom mot Hviterussland, som rykker opp til elitegruppen med fem seirer. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.