Hockeygutta om den tøffe starten: - Fordel oss

HAR TROEN: De norske hockeygutta har stor tro på poeng mot de tre antatt tøffeste motstanderne i gruppa.

HAR TROEN: De norske hockeygutta har stor tro på poeng mot de tre antatt tøffeste motstanderne i gruppa. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

De norske hockeygutta strutter av selvtillit før VM-starten.

01.05.15 17:48

OSTRAVA (Nettavisen): - Jeg ser på det som en større fordel enn ulempe, sier Patrick Thoresen til Nettavisen.

Norges største profil i VM-troppen vet hva han snakker om, og han mener det er en stor fordel at de tre første motstanderne er de antatt tøffeste lagene i gruppa.

LES OGSÅ: Her er skrekkrekka Norge må stoppe.

Russland, Finland og USA er alle storfavoritter til å enkelt gå videre fra Norges gruppe.

Majoriteten i det norske laget har spilt mesterskap sammen tidligere, og de kjenner hverandre godt, og det mener Thoresen og flere av lagkameratene at gir Norge en fordel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kan vippe begge veier
- De bruker kanskje litt mer tid på å spille inn troppen sin, de har så mange nye spillere som ikke har spilt så mye sammen, forteller Thoresen.

Han mener det både kan være en fordel og ulempe for de norske gutta, men han ser positivt på sjansene.

Norges kaptein, Ole Kristian Tollefsen, er enig med Hamar-gutten, og han mener de har gode muligheter for å stjele poeng fra en av de tre favorittene.

- I tidligere mesterskap har det vært det. Vi har egentlig alltid klart å stjele en av de første matchene, egentlig hver gang vi har hatt de tre første sånn. Men man vet aldri. På papiret er det tre veldig bra lag, forklarer Tollefsen til Nettavisen.

- Må ta poeng i de tre første
Turneringens store mål for de norske hockeygutta er å komme til kvartfinalen, og det er noe de naturligvis har stor tro på at de skal klare, men de tror det blir meget tøft.

- Må vi ha poeng i en av de tre første for å nå kvartfinalen? Ja, jeg tror det. På grunn av at de fire neste lagene også er veldig bra. Det er ikke noe walk over noen av de matchene, det er veldig bra lag det også, fortsetter Tollefsen.

- Så hvis vi skal komme til kvartfinalen, så tror jeg vi må dra med oss poeng fra en av de tre første matchene.

De øvrige lagene i Norges gruppe er Danmark, Slovakia, Slovenia og Hviterussland, alle tre meget sterke motstandere, men som de norske gutta har hatt et godt tak på flere ganger.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

KJENNER RUSSERNE: Patrick Thoresen kjenner godt til fredagens motstandere. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)


Kjenner russerne godt
Fredagens motstander, Russland, er en av storfavorittene til å vinne hele mesterskapet. Thoresen kjenner flere av de russiske spillerne fra sin tid i KHL, og hele syv mann i den russiske troppen er tidligere lagkamerater av ham fra tiden i SKA St. Petersburg.

Thoresen mener det blir tøft, men han tror det er realistisk å håpe på poeng mot russerne.

- Ja, det tror jeg absolutt. Vi har gode muligheter på poeng, men det blir jævla tøft. Men vi har spilt gode kamper mot Russland før, og jeg tror vi kan gjøre det igjen, smiler Thoresen selvsikkert.

Og til kvartfinalen, dit skal de norske gutta.

- Ja, det er det som er målet, sier Tollefsen med et smil om munnen.

Norge spiller sin første VM-kamp fredag 20.15. Motstander er Russland. Kampen kan du se på Max.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.