RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hockeygutta uenige etter stortapet

IKKE HELT ENIGE: De norske gutta var ikke helt enige om hva som ødela i kampen mot Finland.
IKKE HELT ENIGE: De norske gutta var ikke helt enige om hva som ødela i kampen mot Finland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
- Dommerne var like begge veier, sier Norges kaptein.

OSTRAVA (Nettavisen): Etter det ydmykende 5-0-tapet mot Finland mente Morten Ask at de norske hockeygutta blir altfor hardt straffet av dommerne.

Etter å ha spilt altfor mye i undertall, og en periode på fem minutter og 20 sekunder sammenhengende med færre menn på isen, ble det for tøft for de norske gutta.

Ask mener at de store nasjonene får det for lett mot små nasjoner som Norge.

Uenige
- Sånn er det å være toppnasjon. Da får du mye overtall, sier en meget skuffet Ask til Nettavisen.

Lagkompis og landslagskaptein, Ole-Kristian Tollefsen, er ikke helt enig med lagkompisen.

- Dommerne var like begge veier. Akkurat der og da er man veldig partisk, men sånn er det. Vi må opp et par hakk, det må vi, sier Tollefsen til Nettavisen.

Han fnyser litt av påstanden fra lagkameraten om at dommerne favoriserer de større nasjonene.

- Det der er ikke noe nytt. Men vi kan ikke legge oss bak det og si at det er grunnen til at vi taper, for det er det ikke. Selv om vi får utvisninger, så må vi drepe undertallene, forteller Tollefsen.

Ask mener de norske gutta fort kunne ha fått med seg poeng mot de finske hockeystjernene, dersom de ikke hadde pådratt seg så mange utvisninger, som de ble meget hardt straffet for.

- Nå det starter
Nå er de norske gutta klare på at de må vinne de resterende fire kampene dersom de skal ha en mulighet til å nå kvartfinalen, som var målet før mesterskapet startet.

- Det er nå det starter. Vi hadde håpet på poeng i en av de tre første, men ingen hadde forventet det. Vi tar det positive ut av de tre kampene, og så går vi videre, forklarer Tollefsen.

Lagkamerat og selverklært syndebukk etter Finland-tapet, Alexander Bonsaksen, er enig med lagkameraten. Han ser frem til å få de tre tapene innledningsvis i turneringen på avstand.

- Ja, skal vi til kvartfinalen må vi det. Det har vi også sjans til. Vi kan ikke grave oss ned. Vi visste før VM at det kunne se mørkt ut etter de tre første, og at vi kunne ha tapt alle tre. Det visste vi kunne skje. Det er ikke noe hokus pokus, sier Bonsaksen til Nettavisen.

Fullt med slovakere
Onsdag kveld er det Slovakia som de norske gutta skal bryne seg på.

Det er ikke mange milene fra den slovakiske grensen til Ostrava, hvor Norges gruppespillskamper blir avholdt.

Det kommer til å bli smekkfullt i CEZ Arena, og det kommer til å bli en vanvittig atmosfære. Det er noe landslagsgutta håper kan trigge dem.

Bonsaksen gleder seg til å spille foran en hall som omtrent er full av slovakere.

- Jeg synes det er litt kult, jeg. Da blir det mye folk og bra liv. Det er det som er gøy. Nå var det litt mer liv i dag. Mot Slovakia blir det sikkert enda mer trykk. Forhåpentligvis har det kommet flere nordmenn hit også, smiler Bonsaksen.

- Hvordan skal dere kunne utnytte det?

- At vi tar energi fra det og får ekstra og i laget og får det ekstra trykket vi trenger for å få inn pucken, avslutter han.

Tollefsen tror ikke onsdagens motstander står noe særlig tilbake fra de tre nasjonene hockeygutta har måtte bryne seg mot i starten av turneringen.

- De har bra fans her og de spiller bra. Det er et veldig bra lag. Vi må spille opp mot optimalt for å vinne, sier Tollefsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere