*Nettavisen* Sport.

Holøs avslører hvor han fortsetter karrieren

TIL SVERIGE: Jonas Holøs fortsetter karrieren i Färjestad. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Har bestemt seg for å fortsette karrieren i Sverige.

15.06.15 21:20

Jonas Holøs har gått klubbløs etter at hans kontrakt med KHL-klubben Lokomotiv Yaroslavl gikk ut etter sesongen.

Han fortalte til Nettavisen under hockey-VM at han ventet med å ta en avgjørelse rundt egen fremtid, og at han fortsatt hadde et håp om returnere til NHL.

Til Sverige
Nå forteller han at karrieren fortsetter i den svenske eliteserien og spill for Färjestad.

- Jeg hadde konkrete tilbud fra Russland der økonomien var en helt annen, men Färjestad og et mer vanlig liv i Sverige passer meg bedre nå, sier Holøs til NRK.

Han forklarer klubbvalget med at det ligger nærme familien hjemme i Norge.

- Karlstad er nær Norge og jeg hadde lyst tilbake til Sverige. Jeg har spilt i klubben før og jeg kjenner mye folk der. Jeg gleder meg til å spille for en toppklubb i SHL, fortsetter Holøs.

Colorado Avalanche har sittet på rettighetene til den norske backen frem til i sommer, og Avalanche-fansen har ropt på en retur for Holøs, men det blir det ikke noe av i sommer.

Nå blir han lagkamerat med flere norske spillere.

«Norske» Färjestad
Ole-Kristian Tollefsen, Martin Røymark og Lars Haugen er alle i klubben. Det er også Marius Holtet, men han har ikke spilt på lang tid på grunn av en skade, og det er usikkert om han kommer til å spille flere kamper for den svenske klubben.

27-åringen forteller videre at han har hatt samtaler med en NHL-klubb etter at VM i Tsjekkia ble avsluttet, men at det ikke ble noe av.

- Det var samtaler med agenten min og Pittsburgh (Penguins), men det ble aldri noe mer enn det. De har gitt meg indikasjoner på at det er muligheter etter neste sesong, men jeg tør ikke håpe, forteller han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.