*Nettavisen* Sport.

Holund fra illebefinnende til pallplasser

PÅ PALLEN: Hans Christer Holund har gått seg inn på pallen på de to første distansene under den nasjonale åpningen på Beitostølen.

PÅ PALLEN: Hans Christer Holund har gått seg inn på pallen på de to første distansene under den nasjonale åpningen på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

26-åringen imponerte på Beitostølen.

14.11.15 16:51

Det lå ikke kortene for bare få dager siden at Hans Christer Holund skulle slå til med to pallplasser under åpningshelgen på Beitostølen.

Fredag ble det 3.-plass i 15 kilometer klassisk.

Lørdag ble det 2.-plass i 15 kilometer skøyting.

Torsdag i forrige uke fikk han et illebefinnende og måtte fraktes ut av breen under høydeoppholdet i Val Senales. 26-åringen fra Nittedal fikk store problemer med å puste.

Til tross for et utall tester har ikke landslagstrener Trond Nystad noen forklaring på hva som egentlig skjedde i Italia.

- Han så mer sjaber ut da jeg drev og reiste sammen med ham sist uke ja, så sånn sett har han utviklet seg i positiv retning. Det er ikke veldig lett å bli klok på det som skjedde på breen. Vi har sjekket alt som går an og tok det alvorlig, men når vi ikke finner noe, så finner vi ikke noe. Gutten leverer gode resultater her, og da må vi se oss fornøyd med det, sa Nystad om nykomlingen i landslaget.

Hans Christer Holund som vant skandinavisk cup sist sesong, har friplass i verdenscupen fram til jul. Dermed er han uansett bankers til verdenscupåpningen i Kuusamo i 14 dager. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.