RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORBANNET: Landslagstrener Alexander Stöckl.
FORBANNET: Landslagstrener Alexander Stöckl. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Hoppsjefen raser etter bagasjefiasko

Sist oppdatert:
Men det løste seg omsider.

Surr med bagasjen skapte stor irritasjon for hopperne. Tom Hilde og Anders Jacobsen sto i fare for å gå glipp av fredagens renn i Kuusamo.

Duoen kom til finske Ruka uten mesteparten av utstyret. Det samme gjaldt Anders Fannemel, men han er forhåndskvalifisert til fredagens verdenscuprenn.

- Jeg er forbannet. To mann kunne gått glipp av konkurransen fordi ansatte på flyplassen eller flyselskapet ikke gjør jobben sin. Dette handler om tapte premiepenger, tapte verdenscuppoeng, og sponsorene har ikke betalt oss for at hopperne skal sitte på hotellrommet uten utstyr. Håpløst, sa Stöckl til NTB rett før utstyret omsider kom fram.

Umulig å låne

Normalt kjører de norske hopperne bil når de tar seg rundt på verdenscuprenn i Europa.

- Men her går det ikke. For Kuusamo kommer for tett på Klingenthal (før) og Lillehammer (etter). Foruten Russland bruker vi bil. Er det ikke typisk? Den ene turen og så skjer dette, sukket østerrikeren.

Han sier at å låne utstyr ikke var aktuell problemstilling.

Vindtrøbbel

Utfordringer med vind får han også. Fem meter i sekundet er det meldt under lørdagens renn.

- Det har vært mye vind i Kuusamo også tidligere. Det kan virkelig blåse mye her. Vi forholder oss til juryen, men har heldigvis trent godt på akkurat dette etter noen dager med vind og varierende forhold i Midtstua. Da var det vind i alle retninger, sa Stöckl.

- Blir din jobb på trenertribunen vanskeligere?

- Det gjør den. Jeg prøver å ha så god kontroll og gi gutta gode forhold, men samtidig må jeg tenke på sikkerhet. Det er tøft ikke å flagge. Jeg har skaffet meg nok erfaring med varierende vind til å takle det. Og jeg håper gutta har lært seg å lese forholdene. De stoler på mitt signal. De vet hvor jeg eventuelt holder igjen, forklarte Stöckl. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere